Windows'u istemeyene para iadesi...

Satın aldığınız bir PC'de yüklü gelen Windows'u kullanmayacaksanız, bu haberi çok dikkatli okuyun...

Ya Windows'u istemezsek?

Pek çok ürünün kullanıcı sözleşmesinin firmaları koruyan maddeler ile dolu olduğu düşünülür. Fakat biraz dikkatli okunduğunda aslında tüketiciyi koruyan pek çok madde olduğunu da görmek mümkün. İşte bu detayı yakalayan Graeme Cobbett adlı bir tüketici, kullanım sözleşmesindeki bir maddeyi kullanarak yeni aldığı Dell marka diz üstü bilgisayarında yüklü gelen Windows Vista'yı iade etti ve karşılığında 115 dolarlık geri ödeme aldı.

Dell'in sattığı Studio 1555 diz üstü bilgisayarın içinde Vista yüklü geliyor ve ücretsiz olarak Windows 7 yükseltme şansı da bulunuyor. Cobbet kişisel blog'unda Microsoft ürünlerinin kullanıcı sözleşmesinin son derece "korkutucu" olduğunu ve bu yüzden Windows yerine Linux Mint kullanmayı tercih ettiğini söylüyor. Cobbet'in son kullanıcı sözleşmesinde (EULA) bulduğu ve para iadesi için kullandığı madde ise şu:
"Bu yazılımı kullanarak, şartları kabul etmiş sayılırsınız. Eğer şartları kabul etmiyorsanız yazılımı kullanmayın. Onun yerine satıcıya para iadesi veya alışveriş kredisi için geri verin. Eğer bu şekilde para iadesi alamazsanız Microsoft'a veya, ülkenizde hizmet veren bir Microsoft iş ortağından para iadesi şartları için başvurabilirsiniz".

Cobbet'in yaptığı ise yeni bilgisayarını açarken Linux Mint CD'si ile başlatmak ve dolayısıyla Windows'u hiç kullanmadan, doğrudan Linux ile çalıştırmaktı. Cobbet; "Eğer bir saniye bile Windows kullanırsanız para iadesi alamazsınız" diyor.

Okuyucu Yorumları