Windows'un babası Sinofsky, yeni evinde!

Adı Microsoft'un CEO koltuğu için geçen dev isim, sürpriz bir kararla yeni işini buldu!

Windows'un babası yeni evinde

Microsoft, geçtiğimiz haftadan bu yana yeni CEO telaşına girmiş durumda. Yeni isim için birçok dedikodunun dolaştığı teknoloji dünyasındaysa, çok kuvvetli adaylardan birisi olan Steven Sinofsky, verdiği yeni bir kararla Microsoft CEO'luğundan bir miktar uzaklaşmış gibi gözüküyor...

Bir dönem Microsoft'un Windows bölüm başkalığını üstlenen Sinofsky, yapılan yeni bir açıklamaya göre Andreessen Horowitz'in girişim sermaye şirketine, yönetim kurulu ortağı olarak alındı. Hafta başındaysa Sinofsky'ın resmi olarak göreve başladığı kesinlik kazandı. Kendisi firmanın bulut veri saklama servisi olan Box isimli sistemin resmi danışmanı olarak ilk işine başlamış bulunuyor.

Box'un resmi blogundan yapılan açıklamaya göre firmanın kurucu ortaklarından ve aynı zamanda CEO'su olan Aaron Levie, Sinofsky ile ilk kez bir Facebook mesajı aracılığı ile geçen sonbaharda iletişime geçmiş. Levie'nin blog üzerinde konu ile ilgili yaptığı açıklamaysa bu konuşmanın ne şekilde iş ortaklığına dönüştüğünü açıkça gösteriyor: "Steven, teknoloji sektörünün geleceğini, şu ana kadar tanıştığım herkesten çok daha iyi görüyor ve okuyor. Zaman içerisinde kendisiyle olan konuşmalarımız geliştikçe, onu Box projemize dahil etmek zorunda olduğumuzu anladım."

Geliştirdikleri Box ürünüyle günlük kullanıma ait tüm teknolojiyi değiştireceklerini dile getiren Levie, bilinen masaüstü ve mobil sistem yüklemelerini kaldırmanın ilk hedefleri olduğunu aynı blogda dile getirdi. Sinofsky'nin böyle bir projede yer almasının bir diğer sebebi de şüphesiz 2012 Kasım ayında Microsfot'tan ayrıldığı anda, altına imza attığı kağıt olacak zira kendisi 31 Aralık 2013'e kadar, Microsoft'un rakibi olan Amazon, Apple, EMC, Facebook, Google, Oracle ve VMWare gibi firmalarla çalışamayacak.

Okuyucu Yorumları