Windows uygulama marketi ne zaman şahlanacak?

Microsoft, iOS'un App Store'u ve Android'in Google Play'ine işte böyle meydan okudu!

Microsoft'tan büyük söz!

Microsoft'un Windows Phone işletim sistemi yetenekli ve güçlü bir sistem. Ancak pazarda geniş pay sahibi olamamasının en önemli nedeni uygulama marketinin çok zayıf olması. Apple ve Android uygulama marketlerinde sayısız uygulama bulunabilirken, Windows Phone için bu kadar çok uygulama bulmak mümkün değil.

Elbette Apple ve Android marketindeki uygulamaların büyük çoğunluğu "çöp" uygulamalar olsa da, bu kadar çok sayıda uygulama, çok sayıda insanın bu sistemler için uygulama geliştirdiğin en büyük ispatı.

Microsoft da bu durumun farkında ve şimdi bir söz vererek kullanıcılarını memnun etmeye çalışıyor. Microsoft'un sözüne göre, Windows Phone uygulamalarının sayısı, 2015 yılında rakipleriyle yarışacak duruma gelecek.

Windows Phone programının başkan yardımcısı Joe Belfiore'un Twitter hesabından yaptığı duyuruda, Microsoft'un 2014'ün sonunda rakipleriyle arasındaki uygulama sayısı farkını kapatacağını ve 2015 başında çok güçlü hale geleceğini ilan etti.

Windows Phone platformunun zengin uygulamalara sahip olması onun popülerliğini kesinlikle arttıracaktır ancak burada handikap şu ki, Windows Phone popüler olana kadar uygulama geliştiriciler onun için uygulama geliştirmek istemeyeceklerdir.

Okuyucu Yorumları