Windows Vista: Nereden nereye?

Herkes Win 7'yi övüyor. Peki Vista'nın ilk günlerinde yorumlar nasıldı? Çok şaşıracaksız...

Vista: Nereden nereye?

Windows Vista'nın çıkışına az zaman kala yapılan incelemeler ve test eden kullanıcıların görüşleri oldukça olumluydu. Geçtiğimiz günlerde Microsoft CEO'su da bu gerçeği dile getirdi.

Windows 7'nin çıkışı da geldi çattı. Şu ana kadar yapılan bütün incelemeler ve kullanıcı tecrübeleri, görüşleri olumlu oldu.

Technologizer da o günlerde çıkan önemli yayınlarda yer alan incelemeleri bir araya getirerek ortaya bir araştırma koymuş. Çıktığı günlerde yapılan olumlu yorumların, aylar geçtikçe nasıl kötüleştiğini gözler önüne sermiş. Wall Street Journal'dan Walt Mossberg, Windows Vista için gelmiş geçmiş en iyi Windows sürümü demiş.

Olumsuz görüşlerin en ilginci...

Olumsuz görüşlerin en ilginci...

Daha pek çok olumlu görüşün yanında, daha az olumlu ya da olumsuz görüş sayısı oldukça az. Bunlara örnek olarak da Forbes'ten Stephen Manes'in Vista için "En iyi anında sinir bozucu, en kötü zamanında ise Redmond'a koşup birilerinin dalağını sökme arzusu uyandırıyor" sözleri var.

Microsoft'un elinde Windows 7'de Vista'dan edindiği tecrübeler, kullanıcılardan alınan görüşler, uzun ve detaylı testlerden elde ettiği veriler var. Bu yüzden Vista'da yaşananların yaşanma ihtimali gerçekten çok düşük. Buna karşın Vista örneğini unutmamak gerekiyor. Bazen azınlık incelemeleri, uzun vadede çoğunluğun düşüncelerinden daha doğru çıkabiliyor.

Okuyucu Yorumları