Windows Vista ortaya çıktı!

Çoktandır sesi çıkmayan Windows Vista nihayet sessizliğini bozdu! İşte aylar sonra gelen iyi haber!

Windows Vista ortaya çıktı!

Hüseyin Cem Köylü

Microsoft'un Vista'ya 2017'ye kadar "uzatılmış destek" sunacağı söylentileri sonunda resmiyete kavuştu. Daha öncelerde Windows Vista'nın tüketici sürümleri için son destek tarihinin 2012 Nisan olacağı açıklanmıştı. Şimdi bu tarih "uzatılmış destek" ile 2017 Nisan'ına ertelendi.

Tabi uzatılmış desteğin, temel destekten farkları var. Temel destek için son tarih yine 2012 Nisan. Bu tarihten sonra özellik güncelleştirmeleri yayınlanmayacak, yani Microsoft, Windows Vista'ya yeni özellikler ekleyen güncelleştirmeler yayınlamayacak. Örnek vermek gerekirse, Vista için Internet Explorer 10 yayınlanmayacak. Uzatılmış destek, Vista'nın 2017'ye kadar güvenli kalmasını sağlayacak güvenlik güncelleştirmelerini içeriyor.

Kısacası, Windows 7'nin çok daha iyi olmasına rağmen hala Windows Vista (Enterprise ve Business sürümleri) kullanmakta ısrar ediyorsanız iyi haber: 2017'ye kadar kafanız rahat olabilir. Bu ek 5 yıl, gelecekte Windows 8, hatta Windows 9'a geçene kadar hazırlanmanız için işe yarayabilir.

Okuyucu Yorumları