Windows Vista SP2'yi gören var mı?

Microsoft Vista SP2'yi üreticilere çoktan dağıttı. Peki ama bizler neden hala SP2'ye sahip değiliz?

Vista SP2'ye ne oldu?

Microsoft üç hafta önce Vista SP2'yi tamamlayıp bilgisayar üreticilerine "dağıtım öncesi son sürüm" etiketiyle göndermişti. O zamanlar SP2'nin üreticilere gönderildiğini onaylayan Microsoft yetkilileri güncellemenin MSDN ve TechNet kullanıcılarına dağıtılacağı tarihin belirli olmadığını söylemişti. Ama TechNet yükleme sitesinde Microsoft, Vista SP2'yi hem 32bit hem de 64bit'lik sürümler halinde 14 Mayısta sessiz sedasız yayınladı.

Aslında Microsoft'un Vista SP2 sürümü için tantanalar koparmamasına ve kullanıcılara sunmakta acele etmemesine şaşmamak lazım. Çünkü üst düzey Microsoft yöneticileri bile Vista'yı sanal geri dönüşüm kutularına attı bile. Geçtiğimiz hafta Microsoft'un Windows Kurumsal departmanı yöneticisi Bill Veghte'nin Vista'ya geçmeyi düşünen kurumları vazgeçirmeye çalıştığı ve Windows 7'yi önerdiği haberini vermiştik.

Vista SP1 kullanıcıları SP2 güncellemesini eninde sonunda elde edecekler. Ama Microsoft uzanıp da Windows Update sitesindeki düğmeye basana kadar biraz beklemeleri gerekecek.

Okuyucu Yorumları