Windows Vista uzatmaları oynuyor!

Microsoft'un bile unutmak istediği Windows'un tabutuna son çivi, tam 1 yıl sonra çakılıyor!

Bir Windows daha ölüyor!

Yazılım devi Microsoft'un dokuz yıllık işletim sistemi Windows Vista tam bir yıl sonra artık resmi bir güncelleme almayacak. Bu durum elbette bir trajedi olmaktan uzak, zira birçok kullanıcı Vista'yı zaten uzun bir süre önce Windows 7'ye geçmek için bırakmıştı. Bu da Microsoft açısından kullanıcıların nihayet Windows 10'a geçişini de oldukça kolaylaştıran bir durum.

Aslında Vista için Microsoft tarafından sunulan ana destek bundan dört yıl önce, Nisan 2012'de sona ermişti. Vista bu tarihten beri yalnızca belirli güvenlik güncellemeleri alıyordu. Öyle ki, Internet Explorer'ın yeni sürümleri bile son yıllarda Vista için sunulmamıştı. Artık güvenlik güncellemelerine de son verilmesi kullanıcıların kötü amaçlı yazılımlara karşı korunmasız olmasına ve muhtemelen yeni bir Windows sürümüne geçmelerine neden olacak.

Diğer yandan Windows 10'a geçiş yapmak isteyen Vista kullanıcılarının söz konusu sürümün lisanslı bir kopyasını satın almaları gerektiğini de hatırlatalım. Zira, 29 Temmuz'a kadar devam eden süreçte, Microsoft yalnızca Windows 7 ve 8.1 kullanıcılarına ücretsiz Windows 10 güncellemesi olanağı sunuyor.

Okuyucu Yorumları