Windows Vista'yı 8 ay ücretsiz kullanın

Windows Server 2008'den fonksiyonel bir Vista yapıp 8 ay ücretsiz kullanmanız mümkün. Çözüm burada.

8 ay ücretsiz Vista!

Uzun süredir Vista'yı arzuluyorsunuz ama bir türlü deneme cesaretini/fırsatını bulamadınız mı? O zaman şimdi denemenin tam zamanı, hem de ücretsiz. Püf noktalarımız ile Windows Vista'yı 240 gün boyunca test edebilirsiniz: Keyfinize göre, ücretsiz ve legal.

İhtiyacınız olan tek şey Windows Server 2008'in test sürümü. Microsoft'un yeni işletim sistemi, Windows Vista Service Pack 1 ile gelen yeniliklerin neredeyse tümünü beraberinde getiriyor. Sadece ortaya çıkarılmayı bekliyorlar, o kadar. İşin en güzel tarafı ise 60 günlük deneme süresini üç kez legal bir şekilde sıfırlayabiliyorsunuz. Bu sayede sistemi 8 ay boyunca ücretsiz olarak kullanabiliyorsunuz.

Fakat peşinen söyleyelim ki, Windows Server 2008 sadece beş dilde deneme sürümü olarak sunuluyor ve tahmin edebileceğiniz gibi bunların arasında Türkçe yok. Makalemiz İngilizce olan sürümü baz alıyor. Dolayısıyla "Benim için İngilizce olması fark etmez" diyenler makalede bahsedilen tüm püf noktalardan sonuna kadar faydalanabilirler.

Öncelikle bir sonraki sayfada bulunan "Bilmeniz gerekenler" kısmına göz atın, sonrası galerimizde devam ediyor.

Windows Server 2008'den nasıl 240-günlük-Vista yapılacağını galerimizden öğrenebilirsiniz.

Download: Windows Server 2008

Not: Download linkinde çıkan sayfayı aşağı çektiğinizde iki farklı Server 2008 sürümü göreceksiniz. Birisi 64-bit (büyük boyutlu olan) diğeri ise 32-bit mimarisini temel alıyor. İşlemcinize ve RAM miktarınıza göre istediğiniz sürümü seçin. Püf noktalarımız her iki sürüm için de geçerlidir.

Windows Server 2008 hakkında bilmeniz gerekenler

Windows Server 2008 hakkında bilmeniz gerekenler
Windows Server 2008 kurulumu.

Rehberimizde Windows Server 2008'i nasıl Vista'ya dönüştüreceğimizi anlatacağız fakat işe başlamadan önce şunları bilmenizde fayda var:

- Windows Server 2008 ve Vista aynı kod tabanını baz alıyorlar. Yani pratikte Vista için yazılmış (neredeyse) tüm programlar (sürücüler de dâhil) Windows Server 2008 ile çalışabiliyor.

- Server 2008, Vista'nın Service Pack 1 sürümünü içerir. Zaten Vista Service Pack 1 ve Windows Server 2008 paralel olarak geliştirildi.

- Anti-virüs veya güvenlik setleri gibi sistem çekirdeği ile muhatap olan veya işletim sistemi sürümünü kontrol eden programlar Windows Server 2008'e kurulmayacaktır. Örneğin hâlihazırda Vista ile kullandığınız anti virüs programı masaüstü işletim sistemlerine yönelik üretildiği için, sunucu tabanlı bir işletim sistemine kurulmayı reddedecektir. Çözüm ise basit: Kullandığınız güvenlik setinin "Server" veya "Business" sürümlerini edinmelisiniz.

- Server sistemine kurulmayan diğer programları "Uyumluluk" modu ile sisteminize kurabilme şansınız vardır.

- Kurulum dosyası işletim sistemi sürümünü kontrol eden uygulamalara bir örnek: Windows Live Messenger 8.5, Windows Live Installer seti ile kuruluyor. Fakat yükleyici sürüm numarasını kontrol ettiği için Server 2008'e kurulmayı reddediyor. Ama aslında Windows Live Messenger 8.5 tek başına Server 2008'e kuruluyor ve çalışıyor (Vista ile aynı kod tabanına sahip olduğu için). Çözüm ise yine mevcut: Bu tip hata çıkaran programların "offline" kurulumlarını bulmak için Download.CHIP adresini ziyaret etmeniz yeterli. Yahut verdiğimiz örnekte WLM'nin daha eski bir sürümünü (mesela 8.1, zira offline kurulum dosyası olarak sunuluyor) kurabilirsiniz.

- Ne yapılırsa yapılsın Server 2008'e kazandıramayacağınız iki Vista özelliği var: Biri Kenar Çubuğu diğeri de Windows Media Center. Fakat her ikisinin de piyasada birçok alternatifi olduğunu göz önünde bulundurursak bu durum pek de büyük bir sorun teşkil etmiyor.

İstisnai durumlar göz korkutmasın: Server 2008'e has kuracağınız tek yazılım yüksek bir ihtimalle güvenlik setiniz olacaktır. Belirttiğimiz gibi Vista'da çalışan hemen hemen her program Windows Server 2008'de de çalışacaktır.

Okuyucu Yorumları