Windows Vista'yı internetten indirebileceğiz

Windows Vista'yı satın almak, sürüm yükseltmek ya da yeni lisans edinmek internetten yapılabilecek

Netten İndirin

Microsoft, ürünlerini satmak için yeni bir uygulama başlatıyor. Yapılan açıklamaya göre müşteriler Windows Vista'yı ve Microsoft Office 2007 ürünlerini internetten satın alıp indirebilecekler. Söz konusu uygulama Windows Vista'nın çıkış tarihi olan 30 Ocaktan itibaren hizmete açılacak. Ayrıca Vista için indirimli sürüm yükseltme ve yeni lisans edinme seçenekleri de sunuluyor.

İnternet üzerinden yapılacak alışverişlerde kullanıcılar için 3 farklı uygulama bulunuyor. Bunlar Windows Market Place, Windows Anytime Upgrade ve Windows Vista Family Discount hizmetleri.

Windows Marketplace hizmetinde müşteriler Windows Vista'yı ve Office 2007'yi internetten satın alıp, indirebilecekler. Güvenlik amacıyla dijital şifreleme teknolojisinin kullanılacağı bu hizmette eğer bir indirme işlemi yarım kalırsa, kullanıcılar daha sonra indirme işlemine devam edebilecek.

Windows Anytime Upgrade hizmetinde ise kullanıcılar mevcut Windows Vista işletim sistemlerinin daha yüksek bir sürümüne, bir miktar indirim eşliğinde terfi edebilecekler. Örnek olarak; Windows Vista Home Basic sürümüne sahip bir kullanıcı fiyatı 239$ olan Vista Home Premium'a yalnızca 79$'a terfi edebilecek.

Son olarak Windows Vista Family Discount uygulamasında ise kullanıcılar, birden fazla bilgisayara Windows Vista'yı kurabilmek yeni lisanları indirimli olarak alabilecek. Yalnızca Vista Ultimate sahiplerine hitap eden bu uygulamada müşteri, geçerli Vista Ultimate şifresiyle sisteme giriş yaptığında, en fazla 2 adet Vista Home Premium lisansına tanesi 49.99$'a sahip olabilecek. Ancak bu uygulama başlangıçta sadece Amerika ve Kanada'ya hizmet verecek.

Okuyucu Yorumları