Windows XP altına kablosuz ağı ayarlamak

Ağ adaptörlerinin sorunsuz çalışması ve sürücü problemi olmaması, Windows XP'yi avantajlı kılıyor.

Windows XP ile kablosuz ağ

Windows XP altında kablosuz ağ kurmanın bir avantajı var: sürücü problemi yok, her ağ adaptörü XP altında sorunsuz çalışıyor.

Kablosuz ağı aramak

Bir kablosuz ağa bağlanmak için Windows XP' de ilk olarak »Başlat / Tüm Programlar / Donatılar / İletişim / Ağ bağlantıları« yolunu izlemelisiniz. Daha sonra buradaki Kablosuz ağ seçeneğine çift tıklayın ve etraftaki kablosuz ağların aranmasını sağlayın. İstediğiniz ağı bulduğunuzda »Bağlan« komutu ile parolanızı girdikten sonra ağa bağlanabilirsiniz.

Ayarları değiştirmek

Eğer kablosuz ağ ayarlarını değiştirmek istiyorsanız listedeki bir kablosuz ağı seçin »Ortak Görevler« kısmından »Gelişmiş ayarları değiştir« seçeneğine tıklayın. Buradan »Kablosuz ağ« seçeneğini işaretleyin ve »Tercih edilen kablosuz ağlar« kısmı altından istediğiniz kablosuz ağa tıkladıktan sonra »Özellikler«'i seçin. »Tercih edilen kablosuz ağlar« kısmında yukarı veya aşağı komutlarını kullanarak kablosuz ağları istediğiniz sıraya koyabilirsiniz.

Yine bu kısımda bulunan »Gelişmiş« seçeneğine tıkladıktan sonra seçilen kablosuz ağa otomatik bağlanılması ile ilgili ayarı bulabilirsiniz. Yine benzer bir ayarı da Vista altında bulabilirsiniz. Bu ayarı devre dışı bıraktığınızda bilgisayarınızın bağlanacağı ağları kendiniz seçmelisiniz.

Kablosuz ağı elle ayarlamak

Kablosuz ağ ayarlarını elle yapabilmek için XP'nin yardımcısını kullanabilirsiniz. Bu aracı başlat menüsündeki
Bağlantılar/Kablosuz ağ bağlantısı kurulumu yolu altında bulabilirsiniz. Bir başka alternatif ise Denetim Masası/ Ağ ve Internet Bağlantıları/ Ev veya küçük ofis için kablosuz ağ bağlantısı oluştur seçeneği.

Dikkat: Vista'nın aksine Windows XP ile SSID yayını yapmayan kablosuz ağlara bağlanamazsınız.

Okuyucu Yorumları