Windows XP'ye kızdı; Apple'a geçti!

Windows XP'li sunucuları hack'lenen dev şirket, çözümü komple Apple'ın Mac'lerine geçmekte buldu!

XP'ye kızdı, Apple'a geçti!

Online perakende devi Home Depot'un e-posta sunucuları hacker'ların saldırısına uğrayınca, şirket müşterileri veya iş ortakları ile aralarında geçen yazışmalardan oluşan 53 milyon e-posta kaydını kaybetti. Ayrıca yine müşterilere ait 56 milyon kredi kartı bilgisinin de çalınmış olabileceği ihtimali yüksek.

Home Depot'un, Windows XP üzerinde çalışan sunucularının, Nisan ayında Microsoft'un desteğini çekmesinden sonra saldırganlara karşı savunmasız hale geldiği düşünülüyor ve Home Depot'un, müşterilerin kredi kartlarının hacker sitelerinde yayınlandığını görene kadar bu hack girişiminden habersiz olduğu anlaşılıyor.

Hack'lendiklerini fark eden şirket yetkilileri ise sorunun Windows XP'den kaynaklandığını fark etmesiyle, tüm sistemi Apple Macintosh ile değiştirmeye başladığı dikkat çekiyor. Yani Home Depot, Windows XP kullanmaya devam etme inadının faturasını, ilginç bir şekilde, doğrudan Microsoft'a kesmiş durumda. Belki de bu şekilde, kendi hatasını örtmeye çalışıyor da olabilir.

Bu arada şirket yetkililerinin kullandığı eski model iOS cihazlarının da güvenlik açıkları oluşturabileceği şüphesiyle yeni iOS cihazları ile değiştirilmesi gözden kaçmadı.

Okuyucu Yorumları