Windows XP Bedava Olabilir!

“Yüzmilyonlarca dolarlık yatırım yaptığı işletim sistemini internette bedava dağıtan firma” ünvanına sahip Microsoft’un yeni bombası Windows XP işletim sisteminin, firmanın sitesinden yine serbestçe indirildiği açıklandı.

Windows XP Bedava Olabilir!

Yazılım korsanlarının sitedeki bir açıktan yararlanarak beta testleri için şifreyle dağıtılan ve siteden indirilebilen işletim sistemini 15 gün içinde iki kez indirdikleri, Microsoft’un ise konuya ilişkin çözüm arayışları için de olduğu belirtildi. Birbiri ardına gelen kaçak haberleri, bilgisayar kullanıcıları arasında Windows XP’nin halka bedava dağıtılacağı esprilerine de neden oldu.

Sitede keşfedilen boşluktan yararlanan bazı kişilerin, Microsoft durumu fark edinceye kadar, yaklaşık 30 saat süreyle programı para ödemeden yükleme fırsatı elde ettiklerini açıklayan Microsoft sistemin korsan dağıtımcıların eline geçmesinden endişe ediyor. Eğer Microsoft’un kuşkuları haklı çıkarsa, korsanlar Microsoft’un yeni işletim sistemini, Microsoft’tan çok önce piyasaya sürerek Microsoft tarihinde kolay unutulmayacak bir fiyaskoya yol açabilecekler. Windows XP işletim sisteminin son sürümünün 25 Ekim’de piyasaya çıkarılacağı açıklanmıştı.

Bilgi: www.microsoft.com

Okuyucu Yorumları