Windows XP domates bahçesine düşerse...

Windows XP'yi "garip bir isimle" korsan olarak dağıtan sitenin başına gelenler...

XP domates bahçesine düşerse

Çin'in Suzhou eyaletindeki bir savcı, Hong Lei'nin oluşturduğu "Tomato Garden sürümü Windows XP" yüzünden 3,5 yıla kadar varan hapis istemiyle dava açtı.

Microsoft'un çoğu yazılımına izinsiz erişim sağlayan Tomato Garden (Domates Bahçesi) yapımcılarına hapis yolu göründü. Tomatolei.com adlı siteden yayınlanan yazılım için kullanıcılardan ücret talep edilmiyor. Tek yapmaları gereken bu siteye girip reklamlara tıklamak. Çünkü yapımcı reklam gelirleri ile masrafları karşılıyor.

Film, müzik ve yazılım gibi patentli ürünlerin illegal kullanımını azaltmak için Çin Hükümeti Washington ile bir anlaşma sağlamış gibi görünüyor. ABD California Kongre üyesi Howard Berman'da konuyla ilişkili olarak şunları söyledi: "Çin'in çalıntı ürünler üzerindeki gücü gerçekten çok zayıf; fakat iş birliği için bizlere sinyal veriyorlar. Yüzlerce site korsan filmlere, kayıtlara ve oyunlara bağlantı sağlarken orijinal ürün kullanmak çok zor hale geliyor."

Tomato Garden 2004 yılında kurulmuştu ve geçen senenin bu aylarında Çinli yetkililere Hong ve arkadaşlarının yakalanması için başvuruda bulunulmuştu.

Okuyucu Yorumları