Windows XP geri döndü!

Microsoft öleceği günü heyecanla beklerken, Windows XP ona öyle bir kazık attı ki...

Windows XP geri döndü!

Hüseyin Cem Köylü

10 yaşındaki işletim sistemi Windows XP, hala yeni kullanıcılar kazanıyor olabilir mi? Net Applications'un raporu gösteriyor ki, Microsoft'un, hala dünyanın en çok kullanılan işletim sistemi olan Windows XP, Ocak 2012'de Pazar payını yüzde 47.19'a yükseltti. Bu rakam geçen sene Aralık ayında yüzde 46.52'ydi.

Raporun henüz ön izleme aşamasında olduğu, şirketin kalite kontrol ekibinin elinden geçmediği söyleniyor fakat bu rakamlarla bile XP'nin artışı çok şaşırtıcı.

Microsoft'un en son işletim sistemi, Windows 7, Ocak ayında Pazar payı kaybetti. Raporda, Windows 7'nin dünyadaki bilgisayarların yüzde 36.40'ında yüklü olduğu yazıyor. Bu rakam Aralık 2011'de yüzde 36.99'du. Windows Vista Pazar payının yüzde 8.22'sine sahip olurken, onu, yüzde 2.95 ile Mac OS X 10.6 ve yüzde 2.18 ile Mac OS X 10.7 izledi. "Diğer" sistemler ise dünyadaki bilgisayarların yüzde 3.06'sına yüklü.

Microsoft, 800 günden az bir süre sonra Windows XP için resmi desteği keseceği mesajını veriyor ve şirketlerin mümkün olan en kısa süre içerisinde Windows 7'ye geçmesi gerektiğini, destek vermeyi kesmelerinin ardından sistemin hackerların saldırılarına açık olacağı uyarısını yapıyor.

Microsoft, gelecek işletim sistemi Windows 8'i 2012 bitmeden önce yayınlamak istiyor. Windows 8'in beta sürümünün de Şubat ayı sonunda yayınlanması planlanıyor.

Okuyucu Yorumları