Windows XP meydan okuyor!

Kısa süre sonra fişi çekilecek de olsa, kullanıcıların Windows XP'yi terk etmeye niyeti yok!

Windows XP meydan okuyor!

Kısa süre sonra kaderine terk edilecek olan işletim sistemi Windows XP'nin pazar araştırmalarında hala büyüyor olması, herkesi şaşırtıyor.

12 yaşında olan ve yaratıcısı Microsoft'un artık kurtulmak istediği ama kullanıcıların son derece memnun olduğu, gelmiş geçmiş en başarılı Microsoft işletim sistemi olarak görülen Windows XP'nin bir ay önceki pazar payı yüzde 29.30 iken, Şubat ayında yeni kullanıcılar kazanarak yüzde 29.53 paya erişmesi, kullanıcıların henüz ondan vazgeçmeye hazır olmadığını ortaya koyuyor.

Net Applications'ın yaptığı çalışmaya göre, 8 Nisan'da Microsoft'un desteğini kaybedecek olan Windows XP'nin aksine, Microsoft'un son gözdesi Windows 8.1, ücretsiz bir güncelleme olmasına rağmen bir türlü istenen çıkışı yakalayamıyor. Ocak ayında yüzde 3.9 olan pazar payının şubatta sadece yüzde 4.3'e çıkması da Microsoft için bir hayal kırıklığı. Zaten, bu hayal kırıklığının Steve Ballmer'ın uzun süredir oturduğu CEO koltuğunu bırakarak emekli olmasına ve şirketi yeni CEO'ya devretmesine neden olduğunu biliyoruz.

Microsoft'un şimdilik en çok kullanılan işletim sistemi, yüzde 47.3 pazar payına sahip olan Windows 7 olarak görünüyor. Ocak ayından bu yana onun pazar payında da yüzde 0.1 oranında bir düşüş yaşanmış ama bu çok önemli bir rakam değil.

Okuyucu Yorumları