Windows XP'nin ömrü henüz bitmedi; ama...

Windows 7 geliyor ama bu Windows XP'nin sonu demek değil. Peki ama XP'nin ne kadar ömrü kaldı?

XP'nin ömrü henüz bitmedi!

Endüstri analizcilerine göre Windows XP'nin pazar hakimiyeti sonun başlangıcında. Şirketler Windows 7'ye geçiş hazırlığındalar.

Elbette bu geçiş bir gecede yaşanmayacak. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki Windows XP'den Windows 7'ye geçiş süreci bir yılı bulacak; yani XP'nin en azından 1 yıl daha ömrü var. Bu 8 yıllık işletim sistemiyle işlerini yürütmeye alışmış olanların zaten bir anda geçmesi beklenemezdi. Bu geçişin neden bir yıl alacağı sorusunu ise yine endüstri analizcileri cevaplıyor.

Windows XP kabul etmek gerekiyor ki uyumluluk, güven ve istikrar sunarak 8 yıllık ömrü boyunca şirketler için neredeyse vazgeçilmez bir araç halini almıştı. Uzun süren ömrü, standartların çok sağlam bir şekilde oturmasına sebep oldu. Ticari PC'lerin yüzde 80'inin XP kullanması bunun açık bir göstergesi.

Bilişim uzmanlarının cevabı

Bilişim uzmanlarının cevabı

Örnek bir araştırmada gelecekle ilgili kararları alan bilişim uzmanlarında 655'ine planları sorulduğunda, yüzde 66'sının Windows 7'ye geçişi planladığı ortaya çıktı. Bununla birlikte bu planların detayları çoğu firma için henüz kesinleşmiş değil.

Araştırmaların bir diğer sonucu ise yüzde 51'lik dev bir kitlenin bu geçişi 12 ay içerisinde tamamlayacağını, Windows 7'yi standart işletim sistemi olarak kullanmaya başlayacağını gösteriyor. Analizcilere göre şirketler, Windows 7'nin tüketiciler arasında yaygınlaşması ve popülerleşmesiyle birlikte çalışanlarından gelecek olan Windows 7'ye geçiş isteklerinin de artacağını göz önüne almalılar.

Windows XP'nin 1 yıl sonra tarih olmasını sağlayacak 5 önemli neden için galerimize buyurun...

Okuyucu Yorumları