Windows XP ölmüyor ama...

"Sonuna kadar Windows XP" diyenler... Bu haberimizi okuyun ve bir kez daha düşünün!

Windows XP ölmüyor ama...

8 Nisan 2013 tarihi, Microsoft'un Windows XP için verdiği "genişletilmiş desteğin" bitmesine sadece 1 sene kaldığı anlamına geliyor. Bunun anlamı, Windows XP'den Windows 7 veya 8'e geçiş işlemlerine hala başlamayan şirketlerin kendilerini riske attıkları.

1E'nin belirli sayıda şirkette yaptığı ankete dayalı raporuna göre, şirketlerin çeyreğinden azı yükseltme işlemlerini tamamlamak üzere. Şirketlerin yarısından azı ise yükseltme işlemlerinin devam ettiğini söylüyor. Bu ise yükseltme işleminin zamanında tamamlanmaması halinde IT departmanının üstüne binecek yeni bir sorumluluk demek. 1E, geçiş için sadece 1 yıl kaldığını ve kısa bir süre içinde ek IT desteği için yüksek bir maliyete katlanmak gerekebileceğini söyleyerek şirketleri uyarıyor.

1E CEO'su Sumir Karayi, geçiş işlemine henüz başlamamış olan kuruluşların işlerini Microsoft'un zaman sınırından önce tamamlama ihtimalinin düşük olduğunu söylüyor.

"Göç hizmetleri şirketi" Camwood'un CEO'su Adrian Foxall da şirketlerin Windows XP'nin bitişine pek kulak asmadıklarını, ancak kendisini riske atmak istemeyen şirketlerin geleceği düşünmeleri gerektiğini söylüyor

Okuyucu Yorumları