Windows XP Service Pack 2 Güncellemesi!

Microsoft, en yüksek kablosuz güvenlik standartlarına sahip Wi-Fi Protected Access 2’yi (WPA2) Microsoft Windows XP Service Pack 2’ye (SP2) eklediğini açıkladı. Kişileri ve kurumları mobil tehditlerden korumak için yeni bir standart sunan servis, internet üzerinden ücretsiz olarak yüklenebiliyor.

Windows XP Service Pack 2 Güncellemesi!

Microsoft, Windows XP Service Pack 2’yi güncelleyerek kablosuz ağlardaki kişisel ve kurumsal güvenliği artırdı.

Wi-Fi Alliance standardına sağlanan bu destekle kamu kuruluşlarına, sağlık kurumlarına ve güvenlik konusunda hassas işletmelere, kablosuz ağlarını ilk defa bir plana göre yerleştirme imkanı tanınıyor. Wireless Provisioning Services Information Element’e (WPS IE) de destek sağlayan yazılım, kablosuz Internet servis sağlayıcılarının güvenli Wi-Fi hot spotlara geçiş yapabilmesini sağlıyor. Bu süreçte güvenli olan ve olmayan Wi-Fi ağlar, tek bir ağ altyapısı üzerinden geçiş sağlayabiliyor.

Microsoft’un Windows Networking & Device Technologies Başkan Yardımcısı Jawad Khaki, kullanıcıların ve kurumların hızla büyüyen kablosuz bilgi işlem sürecinde, kablosuz ağlara girdiklerinde bilgilerinin güvenliğinden emin olmak istediklerine dikkat çekerek, “Microsoft olarak, kullanıcıların kablosuz ağlardaki güvenliğine yönelik son standartları içeren bu güncelleme ile güvenlik konusundaki taahhütlerimizi bir kez daha yerine getirdik” dedi.

Wi-Fi’a gelişmiş bilgi şifreleme geliyor

WPA2, IEEE 802.11i ile uyum sağlayan ve özellikle Wi-Fi ağlar için geliştirilmiş güvenlik standartlarıyla PC’lerin kablosuz yazılımlarını güçlendiriyor. Daha önceki Wi-Fi Protected Access (WPA) özellikleri üzerine inşa edilen yeni Wi-Fi Alliance standartları, Federal Information Processing Standard (FIPS) 140-2 özelliklerine uygun olarak gelişmiş veri şifreleme çözümü sunuyor. Bu standartlar birçok kamu kurumu ve işletmeye uyum sağlıyor. Öte yandan WPA2, sağlık kurumlarının kişisel tıbbi bilgilerin gizliliğine yönelik Sağlık Sigortaları Taşınabilirlik ve Sorumluluk Sözleşmesi’nin (HIPAA) taleplerinin yerine getirilmesine de yardımcı oluyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Aruba Networks Baş Teknoloji Sorumlusu Merwyn Andrade, Wi-Fi kullanımının artmasından bu yana müşterilerin, kablosuz ağların getirdiği rahatlık ve verimlilik artışından faydalanmak istediklerine dikkat çekerek, “Ancak birçok işletme işlerinin gizlilik gereksiniminden dolayı bundan yararlanamıyordu. WPA2 güvenliğinin Windows XP’ye eklenmesi kullanıcıların istedikleri bilgiye masalarında, toplantı odalarında veya kablosuz olarak çalıştıkları bir yerden güven içinde ulaşmalarına imkan tanıyor” dedi.

Kamusal ağlar için kolay kurulum, daha güvenli erişim

Güncelleme ile WPS IE’ye ISP’lerin çoklu mantıksal kablosuz ağların tek bir fiziksel ağ üzerinden yönetebilmesi için destek sağlanıyor. Birçok servis sağlayıcı pazar şartlarının bir gereği olarak hot-spotlardaki güvensiz bağlantıları, zenginleştirilmiş güvenli bağlantılarla değiştirdiği için bu özellik önemli bir avantaj sağlıyor. Ağ tanıma sürecini basitleştiren ve WPS teknolojisi ile zenginleştiren WPS IE, Windows XP SP2 ile destekliyor ve Wi-Fi hot spotlardaki kullanıcılara daha güvenli bir kullanım sağlıyor. WPS ile ilgili ayrıntılı bilgiye http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=9ADF7496-0D50-4138-848E-9BC810B83C01&displaylang=en adresinden ulaşabilirsiniz.

Windows XP SP2 güncellemesini Microsoft Download Center’daki, http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=662bb74d-e7c1-48d6-95ee-1459234f4483&displaylang=en adresinden yükleyebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları