Windows XP: SP2’nin korsan kopya kilidi kırıldı

Microsoft, Service Pack 2 ile kullanıcıları Windows XP’nin yasal kopyalarını kullanmasını sağlamayı hedefliyor. Bu nedenle geliştirilen entegre bir kontrol mekanizması yazılımın korsan sürümlerinin güncelleme paketi güncellenmesini engelliyor.

Windows XP: SP2’nin korsan kopya kilidi kırıldı

İngiltere yayınlanan “The Inquirer” dergisine göre uzmanlar söz konusu kontrol mekanizmasını aşmayı ve Service Pack 2’yi Windows XP’nin illegal kopyalarına kurmayı başardılar. Bunun için geliştirilen bir Keygenerator, işletim sistemi için bir kayıt anahtarı oluşturuyor ve bu sayede Microsoft tarafından oluşturulan bir listeyi illegal kod numaraları göz önünde bulunduruyor.

Amerika’dan yayınlanan dergiler, Windows XP’nin ikinci servis paketinin Temmuz sonu veya Ağustos başında dowloada sunulacağını tahmin ediyorlar.

Service Pack 2’nin Microsoft işletim sistemlerinin korsan kopyaları ile uyumluluğu konusunda son olarak Mayıs ayında dünyanın en büyük yazılım üreticisinden yanıltıcı bilgiler sunulmuştu. Microsoft ürün müdürü Barry Goffe, yaptığı bir açıklamada, güncellemenin illegal işletim sistemi kopyalarına yüklenmesi ve kullanımının engellenmesi konusunda hiçbir çabaları olmadığını duyurmuştu.

Okuyucu Yorumları