Windows XP ve diğerleri: MS'in öldürdükleri

Kimisi asla başarılı olmadı, kimisi ise XP gibi efsane oldu. Ama 2010 yılında hepsinin sonu geldi...

Windows XP ve diğerleri...

Microsoft Windows 2000 ve Windows XP SP2 desteğini bitirdi. Ancak iş bunlarla kalmadı, kullanışlılığını kaybeden daha pek çok proje iptal edildi. Bazıları ise asla popüler olamamıştı...

Kin telefonlar

Microsoft üst seviye akıllı iş telefonları yerine gençlere hitap eden, popüler telefonlar yapmaya çalıştı. Sebebi yanlış ortak seçimi olmasına karşın, Microsoft adına 500 milyon dolar geliştirme maliyetiyle pahalı bir hata oldu. Daha fazla zarara girmeden bitirildi.

'Microsoft Certified Architect Solutions and Infrastructure Certifications'

Bu sertifikasyon programı sektörde bu işe adanmış profesyonel kurumlar ortaya çıkmadan önce çok önemli yazılım mimarları yetiştirdi. Ancak bu sorumlulukları üstlenen güçlü gruplar ortaya çıkınca, Microsoft da bu programını bitirdi.

Microsoft tablet ve dahası

Microsoft tablet ve dahası
Bu tableti heyecanla bekleyenler çok üzüldü

Courier Tablet

Apple iPad inanılmaz satış rakamları yakalarken Microsoft tablet pazarına girmekte çok geç kaldı. Bu da heyecanla bir MS tablet bekleyenleri hayal kırıklığına uğrattı.

Çift 7 inç ekrana sahip, kamera, WiFi destekli ve en önemlisi dokunmatik ve kalem ile yazı-çizim destekleyecek olan bu tablet pek çok kullanıcının hayallerini süslemiştir.

Xbox Live hizmetlerinde kesinti

Korkmayın Xbox 360 için değil ama Xbox 360 üzerinde oynanabilen Xbox oyunları için destekten bahsediyoruz. Artık bu eski oyunlar için multiplayer yok ama Xbox Live hala güçlü: 1 Milyar dolar değerinde!

Bazılarını hiç duymadınız bile!

Bazılarını hiç duymadınız bile!
Bing Cahsback birkaç yıl devam etti ama tutmadı

Bing Cashback

Online alışveriş yapanlara Bing'i tercih ettikleri için hediye olarak para dağıtan Microsoft bu kampanyanın popüler olmaması üzerine bitirme kararı aldı.

Response Point VoIP

Voice Over IP yani internet üzerinden sesli görüşme imkanu sunan Microsoft hizmeti çnce bakıma alındı, sonra çalışanların bir kısmı çıkartıldı ve sonunda 31 Ağustos'ta kapatılıyor.

Windows Essential Business Server

Microsoft bu ürünü geliştirmeyi bırakıyor ama desteklemeye devam edecek destekleyeceğini duyurdu. Artık herkes bulut bilgi işlem sistemlerine geçiyor ve maliyetleri düşürüyor.

Okuyucu Yorumları