Windows XP ve Vista için yolun sonu!

Windows XP'nin ve hatta Windows Vista'nın kesin ölüm tarihi ve nasıl öleceği belli oldu gibi...

Windows XP için yolun sonu!

Microsoft iki eski işletim sisteminden ne yaparsa yapsın kurtulamıyor. Windows Vista ve Windows XP'nin hayaleti sektörde attığı her adımda firmanın karşısına çıkıyor. Her ne kadar Windows Vista'yı artık kimse kullanmasa da, XP hala arada bir başını kaldırıp "ben buradayım" diyebiliyor.

Eğer Windows sürümlerini dikkatle takip eden bir bilgisayar kullanıcısı iseniz 10 Nisan 2012 tarihini ajandanıza not edin. Bu tarihte Windows Vista desteği sona erecek! Microsoft Windows Vista ile zarar gören prestijini kurtarmak için çabalıyor ve bunun için de en büyük engel Vista'nın hala bir şekilde nefes alması...

Eğer Nisan 2012'de bir Windows 8 sürümü yayımlanırsa, bu firmayı kurtaracak ikinci büyük atılım olacak gibi görünüyor.

Sadece Vista mı?
Zaten hiç kimse tarafından beğenilmeyen Vista'dan kurtulmak Microsoft için kolay. Ancak aynı şeyi Windows XP için söylemek o kadar kolay değil. XP hala her köşebaşından Microsoft'un karşısına çıkabiliyor zaman zaman ve Microsoft'un tüm sosyal mesajlarına rağmen eski günleri yüzüne vurabiliyor...

Microsoft itiraf ediyor!

Microsoft itiraf ediyor!

Microsoft kısa bir süre önce Los Angeles'te dünyadaki iş ortaklarıyla bir araya geldi. Microsoft Worldwide Partner Conference sırasında iş ortaklarının üzerinde anlaştığı tek nokta şu anda dünyada onlar için iki işletim sistemi olduğuydu. Birincisi 10 yıllık Windows XP, ikincisi ise yepyeni özellikleri ile Windows 7.


Konferansta bir konuşma yapan Kevin Turner Microsoft'un stratejisini açıkça duyurdu. "Windows XP, Office 2003 ve Internet Explorer 6 mutlaka vefa ile yad edilmeli. Bu ürünleri çok seviyoruz. Bize ve iş ortaklarımıza büyük paralar kazandırdılar." diyerek sözlerine başlayan Turner bir süre durdu, derin bir nefes aldıve kelimelerin üzerine basarak konuştu: "Ancak bu ürünler artık ÖLDÜ!".

Bu sözler, günümüzde dünya üzerinde çalışmakta olan 300 milyon bilgisayarı bir anda mezara gönderiyor. Bu yüzden Microsoft yetkilileri her fırsatta herkesi bir an önce "daha modern bir işletim sistemine" geçmeleri konusunda uyarıyorlar. Endüstri analistleri ise bu hayalin gerçek olması için önce Windows 8'in çıkması gerektiği konusunda birleşiyor. Ancak Windows 8 çıkınca Windows 7 "eski ve oturaklı" işletim sistemi olarak değerlendirilecek, Windows XP ise gerçekten "ölecek".

Okuyucu Yorumları