Windows XP yavaş yavaş kaybolacak

Windows 7'den önce kral olan Windows XP eski günlerini aramaya başladı. İşte nedeni...

XP'ye son darbe Win 7'den!

Yıllanmış işletim sistemi Windows XP hala pek çok kullanıcının bir numaralı gözdesi. Özellikle de donanım gereksinimleri konusunda beklentilerinin yüksek olmaması, eski dostun kullanım oranının düşmesinin önündeki en büyük engel. Bu ilgi Microsoft'un XP'den kolay kolay vazgeçememesine yol açıyor ama Windows 7'nin çıkması XP'ye bir darbe daha vuracak gibi görünüyor.

Yılbaşından sonra XP hala satılıyor ve Microsoft tarafından destekleniyor olacak. Ama bilişim devi XP konusunda artık eskisi kadar hevesli değil. Özellikle netbook kullanıcılarının büyük talep gösterdiği eski işletim sistemi yerine Windows 7 Home Premium'un daha uygun olacağını düşünen Microsoft, 2010'dan itibaren düşük beklentileri olan kullanıcıları bu yeni sisteme yönlendirmeye çalışacak.

Vista'da en pahalı ve gelişmiş sürüm olan Ultimate'i öne çıkartmaya çalışan Microsoft, Windows 7 ise bu tavrından vazgeçecek. Bunun yerine tanıtım ve reklam kampanyalarında daha öne çıkması beklenen işletim sistemi Win 7 Home Premium olacak. Bu tanıtım bütçesi ise XP'den aktarılacak. Bir yıl daha Microsoft tarafından desteklenecek olmasına rağmen, firma yetkilileri ardında bir tanıtım bütçesi olmadan XP'nin 2010 sonunu göremeyeceğini düşünüyorlar.

Okuyucu Yorumları