Windows XP yavaş yavaş ölüyor!

Microsoft, yıllardır yapmak için uğraştığını nihayet yapıyor: Windows XP için tünelin ucu karanlık!

Windows XP "ölüyor!"

Pek çok kullanıcı tarafından Microsoft'un yaptığı en iyi yazılımların tepesine Windows XP'nin konumlandırılmış olması, aradan geçen 13 yılın sonunda halen kullanıldığı düşünüldüğünde seçimdeki isabeti kanıtlar nitelikte. Windows 7'nin gelip geçmiş olması, hatta ardından Windows 8'in de ortaya çıkmış olması bile Windows XP rüzgarını dindiremedi, dindiremiyor. Ama elbette ki, Windows XP de yavaş yavaş soluyor.

İşletim sistemi ekosisteminin kasım ayına ilişkin kullanım oranı sonuçları ortaya çıktı. Buna göre Windows XP halen yüzde 13.57'lik oranda kullanılıyor ve bu rakamla ekosistemdeki en güçlü ikinci işletim sistemi sürümü olmayı sürdürüyor. Windows 7 ise pazardaki en çok kullanılan işletim sistemi. Tam yüzde 53.71'lik oranda kullanılan Windows 7, daha uzun bir süre kullanılmaya devam edecek gibi görünüyor. Windows 8, yüzde 6.55'le pastadan zayıf bir dilim alırken Microsoft'un yeni Windows sürümü 8.1 ise hızla büyümeye devam ediyor. Geçtiğimiz ay yüzde 10.1 oranında kullanılan Windows 8.1, bu ay yüzde 12.1'e ulaşmış durumda.

Windows 8 ve 8.1'in büyümesi gözlemlendiğinde bu kullanıcıların pek çoğunun Windows XP tarafından geldiği görülüyor. Windows 7'nin terk edilmesi içinse beklenen işletim sistemi sürümü Windows 10. Tahminler 2015'in ortasında piyasaya sürülecek olan Windows 10 ile Windows 7'nin tahtını yavaş yavaş devredeceği yönünde. Ama Windows 7'nin "yeni XP" olma ihtimali de oldukça yüksek...

Sizce de gerçekten böyle mi? Peki, siz hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz?

Okuyucu Yorumları