"Windows XP'yi siz öldürün!"

Microsoft, Windows XP'yi öldürmek konusunda adeta "Biz yapamıyoruz; siz yapın" diyor!

"Biz yapamıyoruz; siz yapın!"

Bir firma, insanların eski ürünleri kullanmasını engellemek konusunda ne kadar çaresiz kalabilir? Görünen o ki Microsoft, 12 yıllık işletim sistemi Windows XP'nin resmi desteğinin 8 Nisan tarihinde bitecek olması ile beraber, kullanıcılarını daha yeni bir Windows'a geçirtebilmek için gittikçe daha ilginç yöntemlere başvuruyor.

Windows Experience blog'unda yayınlanan yazıda şöyle deniyor: "PC'nizde Windows XP çalıştırıyor olma ihtimaliniz düşük, ancak XP kullanmakta olan birini tanıyor olabilirsiniz ve bu kişinin PC ile yaşadığı sorunları çözen kişi bile olabilirsiniz. Bu yüzden de Microsoft, sizin "insanların güvenli, modern ve güncel PC'lere sahip olmalarına" yardımcı olmak için doğru kişi olduğunuzu düşünüyor."

Tabii ki yazı bu kadarla bitmiyor. Yazının devamında, Windows XP kullananlara yardımcı olan kişilerin, o PC'de Windows 8.1'in çalışmasının mümkün olup olmadığını kontrol etmeleri ya da direkt olarak yeni bir OS yüklü olarak gelen yeni bir bilgisayar almaları isteniyor: "Yeni bir ürün seçip aldıkları zaman, eski PC'lerindeki dosyaları bir harici hard disk, USB flaş bellek veya SkyDrive gibi bulut depolama ile yeni ürüne kopyalayabilirler."

Net Applications'dan gelen son sayılara göre, Windows XP halen dünyadaki bilgisayarların yaklaşık olarak yüzde 30'unda kullanılmakta. A.B.D.'de bile, StatCounter'ın bilgilerine göre, yüzde 12'nin üzerinde bilgisayarda Windows XP yüklü. Büyük ihtimal ile de, 8 Nisan'dan sonra bile Windows XP, PC kullanıcıların önemli bir oranını oluşturmaya devam edecek...

Okuyucu Yorumları