Windows yakında ışık hızında açılacak!

Microsoft, gelecek Windows sürümleri için özel bir hızlı-açılış modu sunmaya hazırlanıyor.

Windows'unuz hemen açılsın

Microsoft Windows'un çıkacak olan sürümleri hızlı önyükleme (boot) süreci sunan bir seçeneğe sahip olabilirler. Kaynak ise engadget.com sitesine sızmış bir anket. Ankette Microsoft seçilmiş kullanıcılara "Instant On" (hızlı açılış) özelliğinin olup olmaması gerektiği hakkında sorular soruluyor.

Vista'daki enerji tasarrufu modundan farklı olarak Instant On, bilgisayarı tamamen kapalı durumdan uyandıracak. Sekiz saniye sonra web tarayıcı, hızlı mesajlaşma yazılımı veya medya oynatıcı kullanıma hazır hale gelecek. Diğer Windows fonksiyonlarına ve programlarına erişim Instant On modunda sunulmuyor. Amaç, temel programlara çabucak erişim sağlamak oluyor.

Microsoft'un yeni konsepti Linux tabanlı Splashtop Desktop'a çok benziyor. Bu özellik güncel ASUS anakartlarda çoktandır kullanılmakta.

Microsoft'un gelecek Windows sürümlerinde Instant On fonksiyonunu sunup sunmayacağı ise henüz belli değil. Fakat çokça methedilen enerji tasarrufu modunun yeni konsepti ile ciddi bir rekabet oluşturacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Okuyucu Yorumları