Windows'ta varsayılan programları değiştirin!

Windows'ta bir dosyaya çift tıkladığınızda açılan varsayılan programı nasıl değiştirebilirsiniz?

Varsayılanları değiştirin!

Dosyaları Windows'un varsayılan uygulamaları yerine üçüncü parti uygulamalarla açmak istiyorsanız, bunu yapmanız çok kolay.

Değişikliği her dosya türü için bir kez yapmanız yeterli. Örneğin JPEG dosyalarının hangi programla açılacağını değiştirmek istiyorsanız, PC'nizdeki herhangi bir .JPG dosyasına sağ tıklayın ve Birlikte aç > Başka bir uygulama seç yolunu izleyin. Açılan kutucukta ".JPG dosyalarını açmak için her zaman bu uygulamayı kullan" kutucuğunu işaretleyin, böylece değişikliği yalnızca bir kez yapmanız yeterli olacak. "Diğer seçenekler" altında .JPG dosyalarını açmak istediğiniz uygulamayı seçin.

Kullanmak istediğiniz program listede yoksa, listenin altındaki "Diğer Uygulamalar" bağlantısına tıklayın. Listeye yeni programların eklendiğini göreceksiniz. Hala istediğiniz programı göremiyorsanız, "Bu bilgisayarda başka bir program arayın" bağlantısına tıklayarak programı kendiniz bulup, seçin.

Birden fazla dosya türünde değişiklik yapmak için Denetim Masası > Programlar > Varsayılan Programlar yolunu da izleyebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları