Windows'u VR'a taşımanız artık mümkün!

Yeni bir uygulama, Windows 10 masaüstünüzü sanal gerçeklik ortamına taşımanıza böyle olanak tanıyor!

Windows'u bir de böyle görün!

Sanal gerçeklik, oyunları ve filmleri yepyeni şekillerde tecrübe etmemizi sağlayacak. Oculus Rift, HTC Vive ve telefonumuzu sanal gerçeklik makinesine çeviren uygun fiyatlı cihazlar sayesinde bu deneyim, artık hiç uzağımızda değil.

Peki oyunlar dışında, bilgisayarımızın en sık gördüğümüz ekranı olan masaüstü, sanal gerçeklikten faydalanmayacak mı? Bunun cevabı üçüncü parti bir geliştiriciden geldi. Virtual Desktop, Oculus Rift ve HTC Vive ile baktığınız Windows 8.x veya Windows 10 masaüstünüzü genişleterek sarmal bir deneyime dönüştürüyor.

Geliştirici Guy Godin, bu yeni deneyim ile "dev bir sanal ekranda web'de dolaşabileceğimizi, film ve Netflix izleyebileceğimizi, oyun oynayabileceğimizi" söylüyor.

Bazı kullanıcılar uygulamalar ve okunabilirliğe ilişkin bazı sorunlar yaşadıklarını söyleseler de, genel olarak bir sorun yaşanmadığı ve kararlı bir deneyim sunulduğu anlaşılıyor. 14,99 dolara satılan uygulama, birden fazla monitörle de çalışabiliyor.

Masaüstünün dışında kalan alan için uzay veya doğa alanları seçebiliyor veya kendi arka planınızı oluşturabiliyorsunuz. Sanal ekranda 2 boyutlu filmler izlemek isterseniz, bunu da yapabiliyorsunuz. Belki Oculus Rift ve HTC Vive için göreceğimiz en sıra dışı yazılım değil, ancak yeni teknolojinin mevcut yazılımları geliştirmek üzere nasıl kullanılabileceğini göstermesi açısından karşımızda iyi bir örnek var.

Okuyucu Yorumları