Windows'un Şifre Savaşında Yeni Perde!

Microsoft Windows 10'un yeni güncellemesi, kullanıcıları canlandıran bezdiren şifrelerden kurtarmak için önemli bir adım attı!

Windows'ta şifresiz dönem başlıyor

Windows 10, artık gereksiz yere şifre talep etmeyecek. Windows 10 Ekim güncellemesinin 1809 kodlu yapılandırması geçtiğimiz günlerde geri döndü. Microsoft, garip şifrelere karşı mücadelesini sürdürmek için işte bu yapıdan faydalanıyor. Artık, Edge tarayıcısını ve Yubico's YubiKey 5 gibi bir Windows tabanlı ya da FIDO2 tabanlı bir güvenlik cihazını kullanarak Microsoft hesaplarında şifresiz oturum açma seçeneği mevcut.

Her iki durumda da Microsoft, sistemde kimlik avı saldırılarını veya kötü amaçlı yazılımları engelleyeceğini vurguluyor. Zira giriş sağlamak istendiğinde, yapay zeka destekli bir yüz tanıma mimarisinden faydalanmak mümkün oluyor.

Ne yazık ki bu özellik, şimdilik sadece eğitim amaçlı veya şirket hesapları için test ediliyor ve henüz kişisel hesaplarla kullanılamıyor. Ayrıca bahsettiğimiz güvenlik cihazlarının kullanımı için de, şirketlerde buna izin verilmiş olması gerekiyor.

Okuyucu Yorumları