WinOnCD 8: Nero’nun yeni ve güçlü rakibi

Roxio, CD/DVD yazma programı klasiği WinOnCD’yi tekrar gündeme koydu ve Pazar lideri Nero ile ciddi bir savaşa girdi. Programın yeni yayınlanan 8 versiyonu 40 Euro’luk fiyatı ile Nero 7’den (70 Euro) çok daha ucuz.

WinOnCD 8: Nero’nun yeni ve güçlü rakibi

Ayrıca fonksiyon yelpazesi açısından bakıldığında ise WinOnCD, Nero’nun sunduğu her tür fonksiyona da sahip.

Programın kullanımı eski versiyonlara pek benzemiyor. Programın merkezinde, WinOnCD’nin tüm uygulama ve fonksiyonlarını bir çatı altında toplayan ve yazma projelerinin başlatılmasını kolaylaştıran Product Launcher yer alıyor. En önemli özelliği ise otomatik MP3 tanıma. Bu sayede plak veya kasetten yapılan kayıtlar sonucunda parçanın parmak izi kullanılarak şarkıcı, parça ve albüm isimleri rahatlıkla tespit edilebiliyor. Bunun sonucunda tek bir tıklama ile WinOnCD’nin MP3 ID3 etiketleri oluşturması sağlanabilir.

Film fanatikleri ise bir çok film DVD’sini bir DivX DVD üzerinde toplayabilirler. WinOnCD bunun için otomatik olarak bir DivX menü oluşturuyor. Ayrıca bir DivX Pro Encoder da ücretsiz olarak sunuluyor. HD fotoğraf sunuları, fotoğraf albümlerinin internet üzerinden paylaşılması ve DVD müzik diskleri de fonksiyon yelpazesini tamamlıyorlar. Blue Ray ve HD DVD’ler ise pazara çıkışları ile güncellemeler sayesinde desteklenecekler.

8 versiyonu Ekim sonunda raflardaki yerini alacak. Tüm WinOnCD kullanıcıları yeni versiyona 30 Euro karşılığında geçebilecekler.

Diğer özellikler:

DVD’lerin, CD’lerin ve imajların yüksek hızda yazılması
UPnP üzerinden medya sunucu
DivX to DVD: DivX filmlerinin film DVD’sine dönüştürülmeleri
Uzun çalar ve kaset sihirbazı
WMA DRM yazma desteği

Okuyucu Yorumları