WinTV-MiniStick: Laptop'la her yerde TV keyfi

Laptop'unuzla her yerde TV seyretme keyfini yaşayabilirsiniz: Bu cihaz bunu mümkün kılıyor...

Her yerde TV keyfi!

Televizyon uzmanı Hauppauge, WinTV-MiniStick ile DVB-T yayınları PC üzerinden seyretmek için ufak bir cihaz sunuyor. Cihazın özel yanı: HDTV ve PAY-TV seçime bağlı olarak desteklenebiliyor.

TV-Stick, USB üzerinden PC'ye bağlanıyor. Anten, uzaktan kumanda ve gerekli yazılım kutu içeriğine dâhil edilmiş. Beraberinde verilen WinTV-v7 yazılımıyla kanallar ölçeği ayarlanabilir pencerede veya tam ekran olarak izlenebiliyor ve kaydedilebiliyor. Ayrıca zaman ayarlı kayıt özelliği de (TimeShift) mevcut. Böylece PC başında olmadığınızda yayımlanan programları da kaydedebiliyorsunuz.

Ayrıca Hauppauge firması MPEG standardı MPEG-4 AVC'ye (H.264) göre yayın yapan ülkeler için WinTV-MiniStick-HD alıcısını sunuyor. Buna uygun olarak beraberinde verilen yazılım MPEG-2 çözücüsünün yanında H.264 çözücüsü de sunuyor. Gerekli bileşenler ile donatıldığı takdirde şifreli DVB-T yayınları da izlenebiliyor.

Hauppauge'ye göre TV yayınlarını izleyebilmek için en az 1,6 GHz hızında bir işlemci gerekiyor. Eğer HD yayınlar söz konusu ise Intel Core 2 Duo (minimum 2 GHz) işlemci isteniyor. Cihazın fiyatı yaklaşık 70 dolar (yurtdışı fiyatı).

Okuyucu Yorumları