Wolfteam Gaziantep şampiyonu belli oldu

Wolfteam Türkiye Kupası 2018 kapsamında düzenlenen Wolfcity turnuvalarının 4'üncü ayağı Gaziantep'te gerçekleşti. İşte sonuçlar!

Gaziantep'ten Wolfteam geçti!

3 Haziran 2018 tarihinde düzenlenen Wolfcity Turnuvası'nın 4'üncü ayağında takımlar İstanbul'da yapılacak finale hak kazanmak için Gaziantep'te mücadele etti. Büyük bir ilgi gören ve çevre illerden de katılımın olduğu büyük mücadelenin sonunda şampiyonluğu kazanan JesterOf takımı oldu.

8 farklı ilde turnuva

8 farklı ilde turnuva

Netmarble Türkiye, Türkiye'nin en popüler bilgisayar oyunlarından biri olan Wolfteam için, Türkiye'nin 8 farklı ilinde düzenlediği Wolfcity Turnuvası'nın 4'üncü ayağını 3 Haziran 2018 tarihinde Gaziantep'te gerçekleştirdi. Arena Internet Cafe'de düzenlenen Wolfcity Gaziantep Turnuvası'na yoğun katılım gerçekleşti. Çekişmeli maçların izleyicilere heyecan yaşattığı turnuvada JesterOf takımı güçlü rakiplerini yenerek şampiyon oldu.

Türkiye'de 7 yıldan fazla bir süredir oyun severler tarafından büyük bir tutkuyla oynanan Wolfteam oyuncularının sayısı her geçen gün daha da artıyor. Bu ilgiyi karşılamak amacıyla Netmarble Türkiye, İzmir, Gaziantep, Ankara, Adana, Trabzon, İstanbul, Bursa ve Antalya olmak üzere 8 şehirde ASUS Wolfteam Türkiye Kupası 2018 kapsamında Wolfcity Turnuvalarını düzenliyor.

Gaziantep'te düzenlenen turnuvada başarılı olan takım, İstanbul'da düzenlenecek ASUS Wolfteam Türkiye Kupası 2018 finallerinde de mücadele etme imkânı kazandı. 2018 finallerine katılmanın yolu Wolfcity Turnuvası'nda başarılı olmaktan geçiyor.

Özel röportaj: Wolfteam'cileri neler bekliyor?

Gaziantep'te düzenlenen Wolfcity turnuvalarının 4'üncü ayağını yerinde takip ettik zorlu mücadeleyi mercek altına aldı. Fırsat bu fırsattır diyerek Gaziantep'te görüştüğümüz Netmarble yetkililerini de sorularımızla terlettik, Wolfteam meraklılarının kafalarındaki tüm soruların yanıtlarını almaya çalıştık. İşte özel röportajımız.

Netmarble Türkiye Espor Müdürü Salih Onaran sorularımızı yanıtlıyor:

CHIP Online: Wolfteam nedir, Wolfcity nedir, biz neden buradayız kısaca anlatır mısınız?

Salih Onaran: Wolfteam kimine göre bir tutku kimine göre dostluğun merkezi kimine göre turnuva heyecanını yaşayabileceği bir platform. Kısaca Türkiye'yi kucaklayan bu oyun 7'den 77'ye tüm herkese hitap eden ve insanların keyifli oyun deneyimlemesi için var gücü ile çalışan bir oyun. Wolfcity ise son yıllarda dünyada ve ülkemizde yükselen trend Espor'un büyük şehirlerin dışına taşıp Anadolu'nun her köşesine yayılması için Wolfteam ekibinin bir projesi. Anadolu'yu gezerek bir Türkiye Şampiyonası organize ediyoruz ve bunu büyükşehirlerin dışında Anadolu'nun her köşesine yaymayı hedefliyoruz.

CHIP Online: Genellikle espor büyük şehirlerden dışarı pek çıkamadı şimdiye dek. Siz bu turnuvaları Anadolu'nun her köşesine taşıma kararını nasıl verdiniz? Hedefiniz neydi?

Salih Onaran: Espor sadece büyük şehirlerde var gibi gözüküyor ancak Wolfteam ile bunu Anadolu'ya yaymayı hedefledik. Gaziantep'te ki bir genç turnuvaya katılıp kendini kanıtlarsa hem Türkiye Şampiyonası'na katılmaya hak kazanıyor hem de ilerisi için kendine daha iyi maaşlar sağlayan bir kulüpte oynamayı çıta olarak koyabiliyor. Biz bu tutkuyu Anadolu'nun her köşesinde her gencin yaşaması için uğraşıyoruz çünkü ekip olarak hepimiz eski bir Espor'cuyuz. Onların ne hissettiğini ve ne istediklerini biliyoruz ve buna göre organize oluyoruz.

CHIP Online: Sezon nasıl geçiyor? WTK ve yeni sezon ile alakalı planlarınız ve beklentileriniz neler?

Salih Onaran: Wolfteam Türkiye Kupası Mavi sezonu temmuz ayında sonuçlanacak. 1907 Fenerbahçe ve Galatasaray takımları şu anda favori gibi gözüküyor. Temmuz ayı içerisinde bizi muhteşem bir final bekliyor. Detayları çok yakında www.joygame.com/wolfteamespor adresinden bulabilirsiniz.

CHIP Online: Gaziantep finaline epey büyük bir ilgi olduğunu gördük. Bu ilgi sizi bu turnuvaları Anadolu'nun farklı köşelerine taşıma ilhamı veriyor mu?

Salih Onaran: Elbette, Gaziantep'te turnuvamıza 24 takım katıldı ve bu sezonki rekorumuzu kırdık. Yaklaşık 500 kadar oyuncumuz da bizlerle tanışmaya ve buluşmaya geldi. Bu da işimizi daha büyük bir aşkla yapmamıza ve gelecekte belki de daha çok şehirde turnuvalarımızı düzenlememiz için bizi motive ediyor.

CHIP Online: E-sporun son beş yılda bu kadar gelişmesini sadece artan internet hızlarına ve bilgisayarlara erişimin kolaylaşmasına bağlamak ne kadar doğru? Perde arkasında hangi değişen alışkanlıklar yatıyor sizce?

Salih Onaran: Espor genç kitlenin şu anda 1 numaralı ilgi alanı haline geldi. Futbol kadar yayılmasa da maçların çok kısa sürmesi, geleneksel kulüplerin bu işe girmesi, insanların çok kısa bir sürede seyirci haline gelmesine neden oluyor. Bu da Espor'un çok hızlı bir şekilde yayılmasını ve hızla büyümesini sağlıyor.

CHIP Online: Wolfteam Turnuva Sezonu için yine ciddi ödüller söz konusu. Aynı zamanda katılımcı listesi de oldukça etkileyici ve seyirci ilgisi üst düzeyde. Bu yükselişe bakarak, e-sporun ülkemizdeki durumu hakkında neler söyleyebilirsiniz?

Salih Onaran: Ülkemizde Espor hala gelişmekte. Netmarble Türkiye olarak bizim duruşumuz bu işin ülkede tekelin dışına çıkması ve daha farklı kitlelere de yayılması. Biz hem PC'de hem mobilde oyuncularımıza kusursuz bir turnuva deneyimi sunuyoruz ve insanların bu işten hem keyif almasını hem de para kazanmasını sağlıyoruz.

CHIP Online: Wolfcity oldukça ilginç ve bir o kadar da başarılı bir konsept. Sezonun geri kalanında neler göreceğiz?

Salih Onaran: Sezonun geri kalanında oyuncularımıza ara sezonda 5 farklı şehirde turnuva düzenleyeceğiz. Bunun haricinde Wolfteam Türkiye Kupası finali yaklaşıyor. Bunu düzenleyecek olmaktan dolayı çok heyecanlıyız. Kısa süre içerisinde tüm detayları www.joygame.com/wolfteamespor adresinden takip edebilirsiniz.

CHIP Online: Wolfteam ve Wolfcity'lerde başarılı olmak için genç oyunseverlere önerileriniz var mı?

Salih Onaran: Öncelikle sabretmeli ve kendi gelişimlerine odaklanmalılar. Fiziksel sporun Espor üzerinde pozitif katkısı olduğu bir gerçek. Buna bağlı olarak normal sporlarından asla vazgeçmemeleri lazım. Wolfcity turnuvaları amatör oyuncuların profesyonel arenaya geçebilecekleri bir platform ve burada kendilerini kanıtlarlarsa daha yüksek profilde bir Espor kulübüne transfer olabilirler.

CHIP Online: Göbeklitepe haritası ile ilgili bilgi paylaşabilir misiniz?

Salih Onaran: Wolfteam'e her zaman Türkiye'yi dünyaya tanıtacak şeklinde yerelleştirmeler yapıyoruz. Bir çok lokal karakter ve harita ve silah oyunun içerisine entegre ediyor. En son Kapadokya haritasını oyuna getirmiştik ve önümüzdeki aylarda dünya tarihini baştan yazan Türkiye'nin en değerli tarihi miraslarından Göbeklitepe'yi oyuna getirmek için çalışmalara başladık. Kore'den bir ekip geçtiğimiz haftalarda Göbeklitepe'yi ziyaret etti ve harita için çalışmalara başladı.

Okuyucu Yorumları