Word davasında çok ağır suçlamalar...

Word yasağı davasında, Microsoft'la ilgili daha önce duyulmamış iddialar ortaya çıktı!

Bu iddialar kavga çıkartır!

Microsoft'a patent davası açan i4i, Microsoft'un işlerini bilinçli bir şekilde yok etmeye çalıştığını iddia etti.

İ4i'nin iddialarına göre Microsoft kendisine gelen federal savunma ve güvenlik ajanslarının isteği üzerine Office'e XML özellikleri eklemek istemiş. Bu teknolojiyi kendisinin geliştirmeyeceğini söylemiş ve bu teknolojiyi geliştiren i4i'yi bol bol övmüş. İ4i ile iş ortaklığı statüsünü duyuran Microsoft, i4i XML'yi geliştirdikten sonra 2001 sonunda bağlantıyı kesmiş ve kendi XML teknolojisini 2003'te Word'e koymuş. Büyük oyuncuların oynadığı pazara girecekken ortada kalan i4i, daha küçük bir sektör olan eczacılıkta kalmış. i4i bu iddialarla birlikte, Microsoft'u kendisini yanlış yönlendirmekle ve zarara uğratmakla suçluyor.

XML teknolojisi Microsoft'un Word 2003 ve Word 2007'deki en önemli özelliklerinden birisi ve 2001'den bu yana 100 milyon kopyadan fazlası satıldı. Microsoft açılan dava sonucunda 200 milyon dolar ödemek zorunda kalmıştı ve dava henüz bitmiş değil.

Hikayenin öncesini aşağıdaki bağlantılardan okuyabilirsiniz:
Microsoft Word'e gelen satış yasağı haberinin ve patent sahibi Kanadalı firmanın açıklamasının ardından Microsoft Word yasağına karşı yeni bir adım atmıştı ve sonunda mahkeme dava bitene kadar satışa devam kararı almıştı.

Okuyucu Yorumları