WordPress Dünyası WPFest'te Buluştu

WordPress Fest(WPFest) 2019, Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall'de WordPress meraklılarını bir araya getirdi.

WordPress WPFest'te buluştu

Türkiye'nin en büyük WordPress etkinliği WPFest 2019, Boğaziçi Üniversitesi'nde düzenlendi. İnternetin en popüler içerik yönetim sistemi WordPress dünyasını buluşturan etkinlikte, dijitalde var olmak, içerik yönetimi, güvenlik, SEO gibi önemli konular tartışıldı.

Etkinliğin ana sponsoru ve Türkiye'nin lider hosting firması Natro'nun Genel Müdürü Nedim Mitrani ekosistemi bir araya getirmenin çok önemli olduğuna vurgu yaptı:

"Türkiye'nin ilk ve en büyük WordPress etkinliği WPFest'te WordPress meraklılarıyla sektörün önemli isimlerini buluşturduk. Kullanım oranı tüm internetin yüzde 30'unu aşan WordPress önemli bir içerik yönetim sistemi. Natro olarak hosting sektörünün gelişmesine öncülük ediyoruz. 20 yıllık deneyimimizle WordPress konusuda da yeni ürün ve hizmetler geliştirerek WordPress Türkiye topluluğuna ve markamıza değer katmak istiyoruz."

Natro Genel Müdürü Nedim Mitrani'nin "Hosting Sektöründe WordPress Devrimi" sunumuyla başlayan etkinlikte WordPress Topluluk Lideri Emre Erkan yeni WordPress editörü Gutenberg ile nelerin değiştiğini anlattı. Yönetilebilir WordPress Geliştiricisi Halil Emre Özen 55 binden fazla WordPress eklentisiyle katılımcıların yapılabilecekleri konusunda ipuçları verdi.

Sektörün önemli isimlerinden Mosanta'nın kurucusu İlyas Teker, arama motoru optimizasyonu(SEO) için kullanılması gereken eklentiler konusunda bilgiler verdi. İnternetin başlıca sorunlarından güvenlik konusununda deneyimli Invictus Yönetici Ortağı Mehmet İnce, WordPress'teki güvenlik zafiyetlerini anlattı. WordPress Eğitmenliği yapan Ceren Varol'un e-ticaret konusunda önerilerde bulunduğu etkinlikte katılımcılar akıllarındaki sorulara cevap buldu.

WordPress ile başarıya giden web sitelerin hikayelerinin konuşulduğu Ender Satıcı'nın moderatörlüğünde gerçekleşen panelde cokokuyancokgezen.com'un kurucusu Sevil Mert ve kesifperisi.com'un kurucusu Derya Korkmaz ile Pazarlama Türkiye'nin Yönetim Kurulu Üyesi Alper Koç yer aldı. Keyifli anlar yaşanan panelde, içeriğin önemine vurgu yapıldı.

Okuyucu Yorumları