World Cyber Games’te finale doğru

Dünya bilgisayar oyunu olimpiyatları olarak da nitelendirilen WCG 2003 organizasyonunda Türkiye adına mücadele verecek finalistler Eylül ayında belli oluyor.

World Cyber Games’te finale doğru

Samsung sponsorluğunda düzenlenen “World Cyber Games 2003” organizasyonunun Türkiye ön elemelerinin ilk kısmı tamamlandı. Siberlig birliğine dahil 18 ildeki internet kafelerde düzenlenen turnuvalarda elemelerden başarıyla sıyrılan 320 oyuncu, İstanbul’da yapılacak olan finallere katılmaya hak kazandı.

8-12 Eylül tarihleri arasında Maslak Princess Otel’de gerçekleştirilecek olan Türkiye finalleri sonucunda, ülkemizi Ekim ayında Güney Kore’nin başkenti Seul’de temsil edecek 11 kişilik Türkiye Bilgisayar Oyunları Milli Takımı belirlenecek. Siber oyunlar arenasına çıkacak milli takımın üyeleri sponsor firmalar tarafından ödüllendirilecek; ayrıca tüm konaklama ve seyahat masrafları da Samsung tarafından karşılanacak. Bu yılın turnuva oyunları, takımlar halinde ve bireysel oynanabilen Counter-Strike, Age of Mythology, Fifa 2003, Starcraft, Warcraft 3 ve Unreal Tournament 2003.

Organizasyonu G. Kore hükümeti tarafından desteklenen ve ana sponsorluğunu Samsung firmasının üstlendiği World Cyber Games, en geniş kapsamlı bilgisayar oyunları turnuvası. Siber kültür ve eğlence etkinliği olarak kabul gören turnuvanın toplam para ödülü 400.000$. İlk defa 2000 yılında düzenlenen turnuvaya, bu yıl 56 ülkeden 500’ün üzerinde finalist katılıyor. Türkiye’nin ilk defa 2002 yılında dahil olduğu organizasyona bu yıl ülke genelinden 6000 civarında oyuncu katıldı. Organizasyonunu Level Dergisi’nin ve Siberlig’in üstlendiği WCG 2003’ün, donanım ve yan sponsorluklarında ise Intel, Microsoft, Escort, APC, Avaturk, Armada ve DNA gibi güçlü firmalar yer alıyor.

Okuyucu Yorumları