Wozniak'dan Apple'a tavsiyeler

Eğer Apple'ın başında efsane isim Wozniak olsaydı, bakın bügün neler farklı olurdu?

Patron Wozniak olsaydı...

Apple'ın renkli karakteriyle tanınan ortak kurucusu Steve Wozniak, Slashdot ile yaptığı röportajda Apple'a ilginç önerilerde bulundu. Tim Cook, Wozniak'a kulak verir mi bilmiyoruz ancak Wozniak'ın tavsiyeleri akla uygun görünüyor.

iTunes Android'de de olsun

iTunes'u Windows'a port ettiklerini hatırlatan Wozniak, yazılımın Android için de sunulması gerektiğini düşünüyor. "Apple ürünlerini ve iTunes'u seviyorum, onu keşke Android ürünlerimde de kullanabilseydim."

Daha az dava

"Apple'ın bu kadar çok dava yerine piyasadaki diğer oyuncularla çapraz lisanslama yapmasını beklerdim. (Bu oyuncular) arayüzü fazla karışık hale getirmeden çok iyi işlevler sunuyorlar. Avuç içinizi ekrana sürerek fotoğraf çekebilmek gibi."

Büyük ekranlı cepler de iyiler

Wozniak, büyük ekranlı ceplerin de değerli olduklarını düşünüyor. Dolayısıyla rakip cepler giderek büyürken iPhone 5'in ekranının 4 inç'e çıkması, Wozniak için iyi bir gelişme olsa gerek.

Apple, Jobs'suz nasıl devam edecek?

Apple, Jobs'suz nasıl devam edecek?

Steve Jobs'suz Apple nasıl hayatını sürdürecek?

"Steve Jobs geri döndüğü zamanlarda genç yetenekleri gözden geçirdiğimiz bir dönemdeydik. Bunu tekrar yapmamız iyi bir fikir olabilir."

Açık kaynak kodu, kapalı kod karşısında

"Sadece bir tane doğru görüş yok. Ben daha çok açıklıktan yanayım. En yenilikçi ürünleri açık olacak üretebileceğinize inanıyorum. Ama yanılıyor da olabilirim. Açık kaynak kodlu ürünler, daha karmaşık olabiliyorlar."

Apple'a geri dönebilir mi?

"Apple çok karmaşık. Ben basitlikten hoşlanıyorum. İyi yaptığım şeyi yapmayı seviyorum - bu da teknolojinin tadını çıkarmak. Bu yazıyı okuyan Apple'daki herhangi birinden daha iyi iş çıkaracağımı açıkçası düşünmüyorum. Apple'a gerçekten yardım edebileceğim bir şey olursa, bunu hemen yaparım. Çünkü Apple, benim kalbimde 1 numara."

Okuyucu Yorumları