Wozniak'tan 2075 Kehanetleri!

Apple'ın ortak kurucusu Steve Wozniak üç teknoloji devinin gelecekleri hakkında ilginç tahminlerde bulundu.

Wozniak'tan 2075 kehanetleri!

USA Today ile yaptığı röportajda, Apple'ın ortak kurucusu Steve Wozniak 2075 için tahminlerini paylaştı. Bu röportaj, önümüzdeki hafta sonu gerçekleşecek olan Silicon Valley Comic-Con'un "İnsanlığın Geleceği: 2075'te Nerede Olacağız" konusuyla bağlantılı.

Woz "Apple uzun süre yanımızda olacak, tıpkı IBM gibi," dedi ve ekledi "Apple'ın servetine bakın. Her şeye yatırım yapabiliyor. Şirketin uzun süre meydanda olmasını beklememek saçma olurdu. Aynı şeyleri Google ve Facebook için de söyleyebilirim."

IBM 1911 yılında kuruldu ve günümüze dek hayatta kalmayı başardı. Aynı başarıyı Apple, Google ve Facebook da gösterebilecek mi gerçekten merak konusu.

Woz ayrıca gelecek şehirlerin çöllere inşa edileceğini, bu şehirlerin kubbelerle korunacağını ve insanların şehrin dışında dolaşmak için özel kıyafetler giyeceğini söyledi. Hastane ve doktorların ortadan kalkacağını ön gören Woz, yapay zekanın tıbbı ele geçireceğini düşünüyor.

Apple'ın ortak kurucusu ayrıca 2075'te Mars kolonisinin kurulmuş olacağından emin olmasına rağmen, uzaylılarla karşılaşmanın daha geç olabileceğini düşünüyor. "Sürekli iletişim kurma çalışmaları devam edecektir, ancak beklentilerinizi yüksek tutmayın" dedi.

Google'ın mühendislik müdürü Ray Kurzweil'e göre gelecekte insanlar yarı-robot tanrılara dönüşecek.

Görünüşe bakılırsa Robocop veya Ghost in the Shell benzeri bir gelecek bizi bekliyor.

Okuyucu Yorumları