Wozniak'tan Apple'a vergi eleştirisi!

Apple'ın ortak kurucusu Wozniak, Apple hakkında herkesi şaşırtan bir açıklama yaptı!

"Ben nasıl ödüyorsam..."

Dünya'nın en karlı firmalarından biri olan Apple'ın daha fazla vergi ödemesi gerekiyor. Bunu biz değil, firmanın ortak kurucularından biri olan Steve Wozniak söylüyor.

Geçtiğimiz yıllar içerisinde pek çok çok uluslu firma, vergi boşlukları ile gizli hükumet anlaşmalarını kullanarak ödemeleri gerekenden daha az vergi ödedikleri konusunda inceleme altına alınmıştı. Apple'ın vergileri konusunda devam eden bir AB araştırmasına göre iPhone üreticisi, etkin olarak sadece yüzde 2 vergi ödemekte. Bu, teknoloji firmalarına inanılmaz derecede düşük bir şekilde yüzde 12.5 vergi oranı sunan İrlanda'nın bile altıda kalıyor.

BBC ile yaptığı bir röportajda Woz, Apple'ın haksız olduğunu ve bir birey olarak kendisi nasıl vergi ödüyorsa, Apple'ın da aynı şekilde ödemesi gerektiğini söyledi. Pek çok farklı iş yaptığını ve bol miktarda seyahat ettiğini söyleyen Wozniak, "gelirinin yüzde 50'sinden fazlasını" vergi olarak ödediğini ve bunun da hayatın bir parçası olduğunu söylemekteydi.

Her ne kadar ABD Senatosu ve Avrupa Birliği Apple'ın vergi çalışmalarını incelemekte olsa da, firmanın CEO'su Tim Cook, herhangi bir yanlışın yapılmadığını ve Apple'ın vergilerini ödemediği söylentisinin "politik bir çöp" olduğunu söylemekte...

Okuyucu Yorumları