Wozniak'tan yeni açıklamalar: "Apple doğruyu yaptı"

Apple'ın Steve Jobs ile kuran Steve Wozniak'dan, firmanın tartışmalı kararıyla ilgili sürpriz açıklamalar geldi!

Wozniak: "Apple doğruyu yaptı"

Apple'ın iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'la birlikte 3.5 mm'lik kulaklık girişlerine veda etme kararına firma için önemli bir isimden dikkat çekici bir yorum geldi. Apple'ın kurucularından ve sembolik isimlerinden Steve Wozniak daha önce olumsuz bir görüş bildirse de firmanın kulaklık girişlerini kaldırma kararı hakkında yaptığı yeni bir açıklamada Apple'a destek verdi. Wozniak, Apple'ın ses için Lightning girişini kullanma yönünde attığı adımın doğru olduğunu düşündüğünü belirtti.

Konuyla ilgili TechRadar'a demeç veren Wozniak şöyle söyledi: "Aslında birçok kişinin de bu amaçla Ligthning girişin de kullandığını sanmıyorum, ben hiç kullanmadım. Onu kullanacak olanlar da küçük bir ara parçayla bunu yapabilirler."

Bu yeni demeç elbette Wozniak'ın bu değişikliğe dair söylentiler ortaya çıktığında söyledikleriyle çelişiyor. Zira Wozniak, geçtiğimiz Ağustos ayında Australian Financial Review'e verdiği demeçte, kulaklık girişinden vazgeçmenin "birçok kişiyi rahatsız edeceğini" ifade etmişti.

Yeni Apple cihazları Wozniak'a ücretsiz gelmiyor

Wozniak, TechRadar'a verdiği yeni demeçte ayrıca hem iPhone 7 hem de iPhone 7 Plus'ı kullandığını ama birçok diğer iPhone modeline de sahip olduğunu ve bunlar arasında, pek fazla olumlu eleştiri almayan iPhone 5C'ye karşı büyük bir sevgi beslediğini de söyledi. Wozniak ayrıca "birçok Android telefona da sahip olduğunu, alabileceği kadar çok cihazla vakit geçirdiğini, her şeyi karşılaştırmaktan hoşlandığını zira bu şekilde öğrendiğini" belirtti.

Wozniak ayrıca yine daha önceki demeçlerinin aksine bu defa Apple Watch hakkında olumlu ifadeler kullandı. Merak edenler için de şunu eklemekte fayda var: Wozniak bu son röportajında Apple cihazlarının kendisine ücretsiz olarak gönderilmediğini onları satın aldığını da söyledi.

Apple için halen danışmanlık yapan Wozniak, devrimci fikirler öne sürmek konusunda zorluklar çektiğini zira bu fikirlerin halihazırda geliştirilme aşamasında olduğunu ifade etti ve Apple Car konseptinin son derece iyi bir fikir olduğunu ekledi.

Okuyucu Yorumları