WP8'de uyarı merkezi özelliği yok mu?

Android'in en çok kullandığımız işlevlerinden biri, Windows Phone 8'de yok. İşte ilginç nedeni!

WP8'de bu neden yok?

Windows Phone 8 boyutu ayarlanabilen döşemeler, geniş donanım desteği ve başka sayısız yenilikle geliyor. Ancak Windows Phone 8'li ceplerde bir kez gördüğünüz uyarı, herhangi bir yerde listelenmiyor. Yani uyarıyı görmezseniz onu sonsuza kadar kaybediyorsunuz.

Windows Phone 8'de Android ve iOS'daki gibi bir uyarı merkezinin olmamasının nedeninin Microsoft'un bu iş için "zaman kıtlığı çekmesi" olduğu ortaya çıktı. Microsoft'tan Thomas Fennel, Build konferansında Windows Phone 8'de uyarı merkezinin neden olmadığını soran bir katılımcıya şunları söyledi: "Çünkü zamanımız kalmadı... Bu benim için çok önemli... geliştiricilerden de böyle bir özellikle ilgili sayısız geri bildirim alıyoruz. Bu iş üzerinde çok yoğun bir biçimde çalıştığımızı söylemeliyim."

WP8'li bir cep kullanırken uygulama merkezinin yokluğunu en çok bir uyarı göründüğünde ve bu uygulamaya ait canlı döşeme etkin olmadığında hissediyorsunuz. Ancak Microsoft'un bir çözüm üzerinde çalıştığını söylemesi, Windows Phone 8 hayranları için sevindirici bir haber.

Okuyucu Yorumları