X-Box’ın Karizmasını Yıktılar

ABD’li bir öğrenci, Microsoft’un oyun piyasasında bel bağladığı Xbox oyun konsolunun başka yazılımları çalıştırmasını önleyen sistemini kırdığını duyurdu.

X-Box’ın Karizmasını Yıktılar

Çalışmasıyla’ ilgili sonuçları öğrencisi olduğu ve teknoloji dünyasındaki pek çok “mucize”nin kaynağı olan Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nün (MIT) web sitesinde yayınlayan Andrew Huang isimli genç bilgisayar mühendisi adayı, Xbox’ta çalışabilmesi için bir oyun diskinin sahip olması gereken yazılım anahtarlarını nasıl ele geçirdiğini anlattı ve bu anahtarların nasıl geçilebileceğini izah etti.

Böylece bu anahtarı kullanacak hacker’ların veya yazılımcıların Xbox için, Microsoft ürünü olmayan, Web tarayıcıları, Mp3 player’ları, ideo oynatıcılarını ve pek çok farklı uygulamayı geliştirebilmelerinin yolu açıldı ki, bu gelişme Microsoft’un X-box üzerindeki yazılım hakimiyetinin fiilen sona ermesi anlamına geliyor.

Şimdiki beklentiler, Microsoft’un daha güvenli bir sistemle, X-Box 2 üzerinde çalışmaya başlayarak, hakimiyeti tekrar eline geçirmeye çalışması yönünde.

Okuyucu Yorumları