Xbox 360 ve PS3 keyfi için HDTV gerekiyor

Konsollar HD destekleriyle görsel şölen sunuyor; fakat kullanıcı bundan ne kadar yararlanabiliyor?

Konsolcu HD'ye akıyor!

Yeni nesil oyun konsolları yüksek çözünürlüklü görüntü aktarımını destekliyorlar. HD televizyonalra takıldıklarında enfes görüntü kalitesi sunuyorlar. Ancak yeni nesil konsol sahiplerinin henüz yalnızca yarısı HD televizyonlara sahip. Herkeste HDTV yok ama özellikle oyuncular HD için yanıp tutuşuyor.

Oyuncuların bir kısmı oyun keyifleri için hiçbir masraftan kaçınmadan enfes ses ve görüntü sistemleri satın alıyorlar. Ancak istatistiklere göre Gears of War 2 oynayan oyuncuların yarıdan fazlası henüz HDTV sahibi değil. Haliyle oyuncular PlayStation 4 ve yeni bir Microsoft Xbox'a hazır değiller. Hatta Xbox 360 ve PlayStation 3'e bile hazır oldukları söylenemez.

Microsoft ve Sony yeni nesil konsollarında sundukları yüksek kaliteli görüntülerden oyuncuların bu kadar büyük bir kısmının faydalanmadığını görüyor olmalı. Yeni nesil konsollar üzerinde elbette çalışıyorlar ancak Microsoft geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada Xbox 360'ın 2015'e kadar ayakta olacağını belirtmişti. Anlaşılan oyuncuların ayak uydurmasını da bekliyorlar.

HDTV kullanımı halen yaygın değil

HDTV kullanımı halen yaygın değil

Bir tek Wii'de hala standart çözünürlük var. Ama grafikler Microsoft ve Sony'nin konsollarında sunduğuyla kıyaslanamayacak kadar zayıf kalıyor. Buna karşın insanlar eğleniyor ve Wii oyunları dünya çapında en çok satanlar listesinden inmiyor.

Xbox 360 ve PlayStation 3 sahiplerinden HDTV sahibi olmayanlar ise tam grafik kapasitesinden yararlanmak için, HDTV LCD almak için fırsat kolluyor. Çünkü arada inanılmaz bir kalite farkı var.

CHIP Online Yorumu:
Gears of War II'yi HD olarak oynamadıysanız hiç oynamamışsınız demektir. Oyunun müthiş görselliği ve atmosferinin tadını çıkarmakiçin ancak kaliteli bir televizyon mümkün.

Okuyucu Yorumları