Xbox: İşte daha önce görmediğiniz bir özellik

MS'in oyun canavarı Xbox ortaya çıkan bu özellik sayesinde sadece konsol olmanın çok ötesine gidecek

Xbox'lara "süper özellik!"

Microsoft özellikle Xbox 360 için piyasaya sürülen son güncellemede yer verdiği birçok video ve ses uygulamalarıyla bir anda dikkatleri üzerine çekti. Çünkü firma, Xbox 360'ı artık sadece bir oyun konsolu olarak değil, aynı zamanda tam teşekküllü bir eğlence platformu haline getirmek istiyor.

Bloomberg'in yayınladığı bir habere göre, Microsoft, oyun konsollarına yeni teknolojiler ekleyebilmesini hukuksal olarak onaylayan birçok yeni lisansın da içerisinde bulunduğu ihaleyi sonunda alabildi. Özellikle 8,083,593 numaralı lisans sayesinde Microsoft herhangi bir oyun konsolunu dijital bir kayıt cihazına çevirebilecek. İlk olarak 2007 yılında başvurulan ihaleyse 2011 yılının Aralık ayından Microsoft'a layık görüldü.

Alınan lisansa göre, cihaza eklenecek olan DVR gibi bir yenilik sayesinde, oyun konsolu aynı zamanda televizyon programları, film ve müzikleri kayıt altına alabilecek. DVR kullanıcı oyun oynuyorken bile kayıt yapmayı sürdürebilecek ve hatta oyun ile ilgili özellikler kapatıldığında bile DVR istenildiği taktirde başka programları kayıt etmeye devam edebilecek.

Microsoft'un bu yeniliği yeni nesil konsolunda sunması bekleniyor...

Okuyucu Yorumları