Xbox One, AMD'yi zengin mi etti?

Microsoft'un Xbox One için bu donanım deviyle yaptığı anlaşma, bakın ona ne kadara mal olmuş!

Xbox One'dan akıl almaz rakam

Microsoft, Xbox One'ın işlemcisinde AMD'den aldığı yardımdan çok fazla bahsetmiyor. Ancak yeni ortaya çıkan bir bilgiye göre bu anlaşma, AMD için düşünüldüğünden büyük bir kazanç kapısı oldu.

Nvidia'nın şu anki Teknoloji Lisanslama Başkan Vekili Bob Feldstein, kendi LinkedIn sayfasında proje hakkında bilgiler verdi. Feldstein'in LinkedIn sayfasına erişim kısıtlı olsa da Gamechup web sitesi sayfada yazanları açığa çıkarmayı başardı.

Feldstein, AMD'de yöneticilik yaptığı sırada Xbox One projesinde "iş yönetimi ve tedarik anlaşmaları görüşmelerinden" sorumlu olduğunu söylüyor. Eski AMD yöneticisi, projenin 3 milyarın üzerinde bir değere sahip olduğunu açıklıyor. Feldstein, benzer bir işlemciyi Sony'nin PlayStation 4 konsoluna getirmekte de çalıştığı biliniyor. Ancak bu projenin Sony'ye ne kadara malolduğu açıklanmıyor. Karşılaştırma açısından Sony'nin PlayStation 3 için Toshiba ile beraber geliştirdiği Cell işlemcisinin Sony'ye 400 milyon dolara malolduğu bilgisini verelim.

AMD, daha önce gizli belgeleri çaldığı gerekçesiyle dava ettiği eski üst düzey yöneticisinin bu tür rakamları ortaya çıkarmasından belki memnun olmayacak; ancak işlemci devinin önümüzdeki dönemde konsollarda adından söz ettireceği kesin.

Okuyucu Yorumları