Xbox One'da hareketlenme var!

PS4 ile olan yarışta bir hayli yorulan Xbox One, bu iddiaya göre oyuna geri döndü!

Xbox'dan sevindiren haber

Yeni jenerasyon konsol savaşlarında Sony'nin PS4'ü, Microsoft'un Xbox One'ını sollamayı çoktan başardı. Pek tabii Microsoft ekibi de bu durumu tersine çevirmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Her ne kadar bazı kaynaklara göre aradaki satış farkı iki milyon adedi geçmiş olsa da Microsoft bu yarıştan hiçbir şekilde çekilmeye niyetli değil.

Uzun zamandır Xbox One için ter döken Microsoft, öyle görünüyor ki sonunda yaptığı girişimlerin meyvelerini almaya başlamış durumda. Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir etkinlikte konuşma yapan Xbox Birleşik Krallık pazarlama müdürü Harvey Eagle; "Ürünümüzün çıkış ivmesi, son bir hafta, hatta birkaç aylık süre içerisinde gözle görülür derecede yükseldi ve tüm ekip olarak durumdan ziyadesiyle mutluyuz. Bu arada ivme derken, satış miktarını kastediyorum." şeklindeki açıklamasıyla, konsolun pazar payının genişlediğine işaret etti.

Pek tabii Microsoft'un ürettiği Kinect içermeyen ve daha ucuza satışa sunulan yeni kutusu, konsolsa olan ilgiye artışın ana sebeplerinden birisi. Kinect-free versiyon olarak adlandırılan bu yeni sayılabilecek kutu modeli, şimdiden çok tutmuşa benziyor ama şu da bir gerçek ki sadece bu şekilde Xbox'ın PS4 ile arasında olan iki milyonluk satış rakamını ört pas etmesinin pek imkanı bulunmamakta. Yine de Xbox One satışlarında yaşanan en ufak artışın bile Microsoft cephesinde büyük rahatlamaya yol açtığını da unutmamak lazım.

Okuyucu Yorumları