Xbox One'da ikinci el oyunlar paralı mı?

Xbox One sahipleri ikinci el oyunları bedava oynayabilecekler mi? İşte cevap...

İkinci el paralı mı olacak?

Yeni jenerasyon konsollar artık kendilerini gösterdiler. Fakat bir yılı aşkın süredir devam eden bazı sorulara halen net olacak cevap almış değiliz ki bunların başında, ikinci el oyun oynama durumu yer alıyor.

Tanıtımı yapılan Xbox One ise şimdilik bu sorunun ilk hedefi konumunda. İkinci el oyunları oynamak için ücret ödenmesi gerekecek şeklinde çıkan dedikodularsa, bir süredir oyun camiasının kafasının karıştırmaya yetmişti. Kullanılmış oyunların tamamen tarihe karışacağını iddia eden mecralaraysa, geçtiğimiz gün Polygon'dan yayınlanan bir rapor cevap verdi. Öyle görünüyor ki Xbox One, kullanılmış oyunları oynamak için herhangi bir ücret talebinde bulunmayacak.

Yine de Poygon'a göre hale bazı "düzenli online denetlemeler" olabilir. Olası denetleme sisteminin amacıysa, kullanılmış oyunun yeni sahibi tarafından tanımlanması olarak düşünülüyor ki bu da birçok oyuncunun karşı olduğu, aktif olarak internete bağlı olma anlamına gelmekte.

Belli ki konu hakkında halen net bir bilgi bulunmamakta, fakat Microsoft, E3 fuarından önce oyun severlerin aklını kurcalayan bu ve benzeri detayları tamamen ortadan kaldıracak.

Okuyucu Yorumları