Xbox One'da yeni Kinect endişeleri!

Yeni Xbox'ın Kinect'i, birçok kullanıcı tarafından "tehdit" olarak görülüyor! İşte bunun nedenleri.

Xbox One bizi gözetleyecek mi

Microsoft'un yeni konsolu olmaya hazırlanan Xbox One hakkında neredeyse bilmediğimiz hiçbir detay kalmadı. Cihazın özellikleri arasındaysa en çok dikkat çekense, şüphesiz geliştirilmiş yeni Kinect algılayıcısının Xbox One'a takılı olmadan, konsolun açılmayacağı oldu.

Bu haber ile birlikte büyük miktarda kullanıcının aklına ilk olarak, konsol kapalı dahi olsa kullanıcılarının gözetleneceği fikri geldi. Microsoft ise konu hakkında giderek artan sesleri bastırmak için yeni bir açıklama yapmış durumda. Bir internet sitesi üzerinden yayınlanan rapora göreyse, Microsoft sözcüsü, Xbox One ile birlikte kullanılması zorunlu olacak olan Kinect'in "kullanıcıların özel ayarlar yapabilmeleri için en kolay metot" olarak düşünüldüğünü ve projenin bu şekilde meydana geldiğini dile getirdi.

"Kullanıcılarımızın, üreteceğimiz ürünler, cihazlar ve servisler üzerinde en üst seviyede gizlilik ve güvenlik beklediklerinin farkındayız; bizim konumumuzda olan tüm firmalarsa kendilerine ait verilerin bir nevi kahyası konumunda. Nitekim Microsoft, 10 yılı aşkın süredir gizlilik konusunda birinci sırada ki yıllar içerisinde kazandığı deneyimlerinin yeri bambaşka. Xbox 360 için üretilen Kinect için de benzeri ve alabildiğine kuvvetli gizlilik korumasına sahip yazılımlar üretmiştik ve bu durumu yeni Kinect ile de sürdürmeyi planlıyoruz." şeklinde konuşan sözcü, bir noktada kullanıcılarla aynı tedirginliği yaşadıklarını ve konu hakkında büyük önlemler aldıklarını belirtti.

Xbox One'dan tamamen mahremiyet bekleyen kullanıcılar için, Microsoft birçok farklı özellik olacağının altını şimdiden çizmiş durumda. Ayrıca yapılan açıklamaya göre konsol ve Kinect tamamen kapatılabilecek...

Okuyucu Yorumları