Xbox One'dan, 1 günde inanılmaz satış!

PS 4'ün ilk gün 1 milyon sattığı açıklamasının ardından, bir ilk gün raporu da Xbox One'dan geldi!

1 günde inanılmaz satış!

PlayStation 4'ün piyasaya çıkışının üzerinden fazla zaman geçmemişti ki, rakibi Xbox One de mağazalardaki yerini aldı. Sony'nin, Playstation 4 için, "Birinci günde bir milyon adet sattık" açıklamasının aynısı, şimdi de Microsoft'tan geldi.

Oyun konsollarının başarısı, popüler olmaları ve çok ilgi görmelerinden geçiyor zira oyun yapımcıları, en fazla sayıda kullanıcıya sahip, en popüler konsollara oyun yapmayı tercih ediyorlar. Bu sayede oyunlarının satış rakamları hızla yükseliyor ve para kazanabiliyorlar. Kullanıcı sayısı az olan konsollar ise daha az oyun ve uygulamayla, giderek daha az tercih edilir hale gelerek büyük zarar edebiliyorlar. Bu handikabın önüne geçmek içinse oyun konsollarının "çok fazla" satması gerekiyor.

İşte bu acımasız gerçek nedeniyle Microsfot ve Sony, oyun konsollarının ne kadar çok sattığını vurgulamak için birbiriyle yarışıyorlar. Ancak iki firmanın da yeni konsollar piyasaya çıktığı gün bir milyon adet sattıklarını iddia etmeleri, hiçbir yasal müeyyidesi olmayan bu açıklamaların gerçekliğini sorgulatıyor. Rakamların yuvarlatılarak açıklandığını herkes biliyor ama ne kadar yuvarlatıldığını kimse bilemiyor. Ayrıca Microsoft'un veya Sony'nin, ilk günde bir milyon adet satışı karşılayacak üretim kapasitesine sahip olup olmadıkları da tartışılıyor.

Bunun dışında Microsoft, ilk gün heyecanını anlatmak için başka rakamlar da verdi. Oyun severler ilk günün ardından oyunlarda da şu istatistiklere ulaşmışlar:

-Dead Rising 3 oyununda 60 milyon zombi öldürülmüş.

-Forza Motorsport 5 oyununda 3.6 milyon mil boyunca araç sürülmüş.

-Ryse: Son of Rome oyununda, 8.5 milyon Roma düşmanı Roma kılıçlarıyla biçilmiş.

Okuyucu Yorumları