Xbox One mı, yoksa PlayStation 4 mü almalı?

Hangi yeni nesil konsol size daha uygun? Bu 5 soru, karar vermenizi kolaylaştıracak!

PS 4 mü, Xbox One mı?

Oyun tutkunları, şu sıralar zorlu bir karar verme dönemindeler. Yeni nesil konsolunuz Xbox One mı olmalı yoksa PlayStation 4 mü? Eğer ikisine birden saçacak paranız yoksa (ki bu da pratik bir çözüm olmayabilir), işte karar vermenizi sağlayacak 5 soru.

1. TV sizin için ne kadar önemli?

Xbox One ve PS4'ün her ikisi de birer eğlence makinesi ve sadece oyundan ibaret değiller. Her ikisi de çeşitli akış hizmetleriyle geliyor, ancak Xbox One ek olacak uydu kutunuzla TV'niz arasına yerleşebiliyor ve bu kutuyu kontrol edebiliyor. Yani uydu alıcınızın kumandası yerine Xbox voice komutlarını kullanabiliyorsunuz. Bu aynı zamanda Xbox işlevlerini TV görüntünüzle bir araya getirebileceğiniz, örneğin bir maç izlerken Skype araması yapabileceğiniz anlamına geliyor.

2. Ne kadar para harcayabilirsiniz?

Konsolların Türkiye fiyatları kesinleşmiş olmasa da yurtdışı fiyatlarına baktığımızda Xbox One'ın, PS4'ten 100 dolar daha pahalı olduğunu görüyoruz. Bu fark, Xbox'un ek TV işlevlerinden değil kutudan çıkan Kinect 2'den kaynaklanıyor.

Bu nedenle yeni nesil oyunları mümkün olan en ucuz yolla oynamak istiyorsanız, seçiminiz PS4'ten yana olacak.

Hangi özel oyunlar sizin için daha önemli?

Hangi özel oyunlar sizin için daha önemli?

3. Hangi özel oyunlar sizin için daha önemli?

Call of Duty, Watchdogs, FIFA gibi önemli oyunları her iki konsolda da bulmanız mümkün. Anack Game Points Now'un oluşturduğu diyagramda da görebileceğiniz gibi bazı farklar var. Örneğin Ryse: Son of Rome veya Forza Motorsport 5'i oynamak istiyorsanız Xbox One'ı, Driveclub veya Killzone'u tercih ediyorsanız PS4'ü seçmeniz gerekecek.

4. Xbox 360 veya PS4 "başarılarınız" önemli mi?

Far Cry 3'te her kaleyi özgürlüğüne kavuşturmuş, Modern Warfare 3'te en son silahın kilidini açmış olabilirsiniz. Tüm başarılarınızı ve ününüzü kaybetmek istemiyorsanız, PS3'ten Xbox One'a veya Xbox 360'tan PS4'e geçmek istemeyebilirsiniz.

Her iki yeni konsol da farklı "başarı" sistemine sahipler. Ancak aynı aileye ait bir konsoldan yükselttiğinizde zaferleriniz, aynı hesaba geçecek ve kaldığınız yerden devam edebileceksiniz.

5. Arkadaşlarınız hangisini alıyor?

PS4 ve Xbox One, sosyal işlevleriyle öne çıkan konsollar. İkisi için de çevrimiçi oyunların önemi büyük. Arkadaşlarınızla çevrimiçi oyunlar oynayacaksanız, aynı konsolu almanızda fayda var. Seçiminizi doğru yaparsanız, eğlenceyle dolu saatler, paylaştığınız deneyimler ve fazlası sizi bekliyor olacak. Aksi halde konsolunuzla baş başa, yalnız geceler geçirebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları