Xbox One oyunlarına özel indirme seçeneği

İnterneten sık sık oyun indiriyorsanız ama inmesini bekleyecek kadar sabrınız yoksa, bu haber size!

Download müjdesi!

Sony ve Microsoft arasındaki konsol çarpışmasının son ayağına girmeye başladığımız günlerde Microsoft, hanesine bir sayı daha yazdırmayı başarmışa benziyor...

Microsoft tarafından yapılan açıklamada, kutulu Xbox One oyunlarının, bir yandan kurulum yapılıyorken, diğer yandan oynanabileceği zaten biliniyordu. Fakat bu işlemin, online ortamda satın alınan bir oyunun, indirilme esnasında bile oynanmasına kadar gideceğini kimsw tahmin etmiyordu. Microsoft bu belirsizliği aydınlattı ve oyun indirimi esnasında oyuna başlanabileceğinin müjdesini verdi.

PS4'ün buna benzer bir özelliği bünyesinde barındıracağı önceden beri dile getiriliyordu. Sony'nin yeni jenerasyon cihazı için piyasada olacak olan Killzone: Shadow Fall, indirilirken yüklenen ilk oyun olma özelliğini taşıyacak. Firmadan yapılan açıklamaya göre başlangıçta oyunun ilk bölümünü ve ana kurulumunun yapılmasını sağlayacak dosyalar indirilecek ve biz ilk bölümü oynarken, arka planda ikinci bölüm inmiş olacak ve işlem bu şekilde sürecek.

Bu özelliği, aslında ilk olarak PlaySation 3 için üretilmiş The Last of Us isimli oyunda gördük. Oyunun 50GB'lık dosyasının yüzde 50'lilik kısmını indirdiğimiz taktirde oyuna başlayabiliyorduk. PS4'teyse oyunlar yüzde 50 indirme seviyesine gelmeden hazır olacaklar. Bazı PS4 yapımları ise kendiliğinden parçalar halinde indirime sunulacak ve isteğe göre ilk önce tek kişilik kısım ya da multiplayer kısım indirilebilecek.

Okuyucu Yorumları