Xbox One yeni arabirimlerle gücüne güç katıyor

Xbox One kontrol ünitelerine alışamayan PC kullanıcıları, çarpıcı yenilikler ile donatılacak.

Xbox One'a müthiş doping

Xbox One kullanıcıları, artık mouse ve klavye gibi arabirimler için sunulan ve zaman zaman "sorun yaratan" adaptörlerle boğuşmak zorunda kalmayacak. Microsoft, Xbox One konsolulan 14 Kasım 2018 itibariyle fare ve klavye arabirimleri için tam destek sağlayacak. Kısacası orijinal Microsoft arabirimlerine veya Amerikalı devin ortakları tarafından geliştirilecek ürünlere ulaşabileceksiniz. Geliştiriciler, 14 Kasım'dan sonra piyasaya sürecekleri oyunlara, klavye-mouse ikilisini ekleyebilecek.

Oyun yapımcısı Epic'in açıklamasına göre; Fortnite, Xbox One platformu altında klasik ikiliyi destekleyen ilk yapım olacak. PC ile yıllarını geçen oyun müdavimleri, eskisinden çok daha hızlı, kesin ve ergonomik bir yapı ile buluşacaklar.

Elbette Fortnite yeni mimarinin tek kozu değil. Kasım'da satışa sunulacak; Vermintide 2, War Thunder, Strange Brigade, Bomber Crew, Deep Rock Galactic gibi oyunlar da bahsi geçen destekten faydalanacaklar. DayZ'nin yıl sonuna karar "fantastik ikili" desteği sunması bekleniyor.

Pek çok USB fare ve klavye Xbox One'a uyum sağlayacak. Lakin Microsoft bunun ötesine geçmek istiyor. Şirket, konsola göre tasarlanan aksesuarlar için "Xbox için Geliştirilmiş Etiketi" kullanmayı hedefliyor. Söz konusu arabirimler, standart modellerden çok daha hızlı olacak.

Okuyucu Yorumları